6 motive pentru a fi în picioare la 6 dimineața

neata

Cine se scoală de dimineață ajunge departe… Câți din voi să nu fi auzit vreodată această povață bătrânească? Această îndrumare din moși-strămoși, cu care se încerca a se motiva copiii, doar că adesea zadarnic, fie pentru a-i pune pe fapte mari, fie pentru a-i încuraja să îndrăgească rutina plicticoasă a lucrului pe câmp sau a statului în bănci la școală? Cam toți au auzit-o. Câți s-au gândit la sensul ei? Pe bune?

Azi, în epoca sarcasmului, cine se scoală de dimineață îi enervează pe ceilalți, sau dacă e om bun, atunci cel mult cască toată ziua, stârnind pofta celor din jur. Și cum arată obosit, zici că a lucrat mai toată noaptea, clădind cărămidă cu cărămidă la palatul – sau cocioaba – propriului succes.

Iată doar că la fel cum Fortuna îi iubește pe cei îndrăzneți, Zeița Succesului are simpatie pentru acei din noi, care-și încep ziua înaintea tuturor.

Cine își dorește succesul – îl obține. Cu toții știm că trezitul de dimineață poate fi de un real folos în vreun fel oarecare, dar mulți din noi nu reușesc să înțeleagă până la urmă cum.

Sculatul devreme poate fi greu, chiar chinuitor, și din această cauză puțini văd în el vreun beneficiu.

În decursul ultimilor doi ani, am fost unul din acei puțini. Ceea ce a fost cândva un angajament de Anul Nou, în cele din urmă mi-a schimbat complet viața. Iată șase motive pentru care ar trebui să începi de azi:

1. E timpul să-ți stabilești scopurile ce vrei să le atingi

O groază de oameni nu-și ating scopurile din lipsă de concentrare. Însă, stabilindu-ți scopurile dimineața devreme, ele vor rămâne proaspete în memorie pentru toată ziua.

Pe lângă specificarea scopurilor, poți să planifici realizarea lor după o scară temporală. Ce e important – dimineața ai șansa să analizezi și să evaluezi progresul obiectivelor de ieri, alaltăieri, etc.

2. Organizează-ți ziua după un grafic

Privighetorile își oferă oportunitatea de a-ți programa zilele. Bufnițelor le reușește mai greu.

Cu un plan exact, devii mult mai eficient și mai productiv în ceea ce ține de timpul tău. Acum că-ți cunoști obiectivele, poți planifica cum să le atingi în cursul zilei.

3. E timpul să faci exerciții fizice

Scuza cea mai populară pentru a nu face sport este lipsa de timp. După o zi istovitoare la serviciu, ideea de a pleca la sala de forță sună dacă nu naivă, atunci cel puțin total ruptă din context. Cu timpul, exercițiile fizice pot deveni o prioritate de rang inferior, îngropată adânc sub un morman de alte griji.

Sculatul înainte de 6 dimineața îți dă timp pentru exerciții înainte de a începe ziua de lucru.

Și ca bonus, corpul elimină endorfine ori de câte ori faci exerciții fizice. Ele declanșează senzații pozitive în tot corpul, și vei observa că-ți încarcă bateriile pentru tot restul zilei.

1-KEbv1nNwBzmYWwhxP97LyA

4. E timpul să mănânci

Trebuie să fi auzit în decursul întregii vieți că micul dejun e masa principala a zilei. Dacă te scoli devreme, nu-l vei rata niciodată.

Un studiu de la Școala de Sănătate Publică Johns Hopkins Bloomberg a demonstrat că un mic dejun copios îți îmbunătățește considerabil starea generală a sănătății.

La fel cum un automobil are nevoie de combustibil ca să meargă, corpul are nevoie de mâncare ca să funcționeze normal, în special dimineața.

5. Oamenii de succes pe care-i cunoști deja o fac!

Într-un articol din New York Times, Jack Dorsey, fondatorul Twitter, le-a spus cititorilor că el își începe ziua la ora 5:30. Dorsey își folosește dimineața pentru  activitați ca meditația și alergări de 6 mile.

Tim Cook, CEO la Apple, e faimos pentru mesajele electronice trimise la 4:30 dimineața.

În cele din urmă, însă nu ultimul din listă, Richard Branson, fondatorul Virgin Group, e un mare avocat al trezitului de dimineață.

În timpul unui interviu pentru Business Insider, Branson a menționat că se trezește în jurul orei 5:45 dimineața pentru a face exerciții fizice și a lua un mic dejun timpuriu, înainte de a se apuca de treburile sale.

6. Fii la șase pași în fața oricui

Îți va crește încrederea în sine, dacă începi să te scoli devreme. De asemenea, vei observa că devii mai creativ. În fiecare dimineață, după ce mă scol, simt un aflux de adrenalină, care pe parcursul zilei se transformă într-un șir lung de rezultate.

E vine de la simplul fapt că îmi transform visele în realitate, în timp ce competitorii mei dorm.

Întotdeauna termin de făcut sarcinile cele mai complicate până la ora 8. În așa fel, sunt capabil să zbor pe parcursul zilei cu energie sporită și senzația împlinirii.

Îndeplinirea celor mai dificile sarcini de dimineață reduce cu mult senzația de stres și neliniște de pe parcursul zilei. Poeta J.A. Carney s spus cândva, „Mici picături de apă și fire rare de nisip formează puternicul ocean și pământul frumos”.

da

Dacă reușești să te convingi să te trezești cu 2.5 ore mai devreme decât de obicei, vei observa cum productivitatea crește considerabil pe termen lung.

E vorba de 17.5 ore mai mult pe săptămână, 70 de ore pe lună și 840 de extra ore în fiecare an. Alegerea e de partea ta.

via

      Articole recomandate