5 produse alimentare pe care le poți consuma chiar și după ce expiră

market

Cum specialiştii în nutriţie susţin că iaurtul, ciocolata, ouăle şi laptele pot fi consumate chiar şi după expirarea termenului de valabilitate, un supermarket din Boston va comercializa doar astfel de produse care au depăşit data înscrisă pe ambalaj.

Un supermarket din Boston va comercializa doar produse al căror termen de valabilitate este expirat. Asta pentru că anumite alimente pot fi consumate încă fără a dăuna sănătăţii chiar şi după depăşirea datei înscrise pe ambalaj. Printre produsele pe care cumpărătorii le vor găsi pe raft se vor afla unele tipuri de chipsuri, iaurt, ciocolată, ouă şi lapte.

Chipsurile tortilla sunt încă bune încă o lună de la data expirării, spune Dana Gunders, specialist la Natural Resources Defence Council (NRDC), iar iaurtul poate fi consumat în perfectă sigurnaţă în următoarele şase săptămâni de la depăşirea termenului de valabilitate, informează gandul.info.

Eu mănânc iaurt al cărui termen de valabilitate a expirat chiar şi de câteva luni şi n-am avut nicio problemă niciodată”, a mărturisit Gunders. Chiar dacă miroase sau are un gust ciudat, laptele consumat în astfel de condiţii nu va dăuna sănătăţii, spune Labuza. Important este ca sticla să nu stea la temperatura camerei, ci să fie păstrată în frigider, la circa două grade Celsius.

      Articole recomandate