5 lucruri mai murdare decât toaleta

Deşi este primul obiect care îţi vine în minte atunci cînd este vorba despre bacterii şi chestii contaminate, află că vasul toaletei este „inocent” în comparaţie cu:

1. BANII – Pot fi de şase ori mai murdari, la propriu (e suficient să te gândeşti prin câte mâini trec).

2. Periuţa de dinţi – Gura este una dintre zonele cele mai populate de bacterii, aşa că, din start, periuţa ta nu este tocmai sterilă. În plus, dacă nu o depozitezi într-un dulăpior de fiecare dată când tragi apa la toaletă, alte bacterii îşi iau zborul şi pot atinge orice, pe o rază de doi metri (inclusiv periuţa).

3. Geanta – Textura acesteia este foarte „prietenoasă” cu germenii care caută găzduire. Atingi geanta, o deschizi, pui mâna pe şerveţele sau pe pachetul de gume, pe care le contaminezi şi aşa mai departe.E clar că o geantă este murdară în interior, dar exteriorul excelează la acest capitol – studiile au arătat că pe fundul a 18 %  dintre genţi există bacterii ca E.coli.

4. Telefonul mobil – 15 % dintre telefoane găzduiesc niveluri ridicate de bacterii, inclusiv stafilococi şi E.coli. Astfel, un telefon poate fi de 18 ori mai murdar decât vasul de toaletă. Explicaţia: toaletele sânt curăţate mai des.

5. Terminale de plată – Conform unui studiu al Universităţii Stanford, transmiterea microbilor prin suprafeţele de sticlă, cum sânt acele touch-screen-uri care te ajută să îţi plăteşti serviciile, e ceva comun. La fiecare atingere, îţi transferi pe degete 30% din germenii aflaţi pe ecranul respectiv.

rosu

P.S:  95% dintre oameni nu se spală corect pe mâini. 20 de secunde sub jetul de apă puternic ar fi optime.

      Articole recomandate