20 de site-uri de unde poți descărca Gratuit și legal cărți + 5 românești

Inovațiile au schimbat considerabil viața oamenilor. Fie că este vorba despre acea banală scrisoare trimisă la poșta din oraș sau mersul la bibliotecă, noile tehnologii ne oferă o gamă largă de posibilități pentru a avea acces la tot ce ne dorim.

Nimic nu este mai frumos și mai plăcut decât mirosul unei cărți recent procurate sau împrumutate de la bibliotecă, însă actualele tendințe ne încurajează să optăm pentru resursele ușor accesibile care se află la doar un click distanță.

Colegii noștri de la Metropotam.ro au elaborat o listă cu 20 de platforme online de unde putem descărca Gratuit și legal cărțile de care suntem interesați. Să începem:

rosu

Open Culture – Cei de la openculture au tot timpul astfel de articole în care ți se oferă gratuit fie cărți, fie filme bune, fie audiobook-uri. Așadar, fii cu ochii pe ei pentru că nu ai ce pierde.

Questia – Site-ul îți oferă posibilitatea să downloadezi atât cărți clasice, cât și ediții rare pe care nu le mai găsești nicăieri. Cu o colecție impresionantă de peste 5000 de cărți, chiar ai de unde alege.

The Literature Network –  Dacă îți plac poemele și poveștile scurte, pe site-ul online-literature.com vei găsi cam tot ce ți-ai dori. Try it!

Project Gutenberg – Site-ul este destul de faimos printre cititorii înrăiți de cărți și are peste 27.000 de cărți pentru tine de descărcat.

Page by Page Books – Vei găsi cam tot ce-ți trece prin cap pe site-ul pagebypagebooks.com, chiar și discursuri ținute de președinți celebri.

Classic Book Library – Vei găsi cărți istorice, Sci-fi, romane de dragoste și nu numai.

Read Print – Motto-ul site-ului spune așa: Where books and people met și se laudă cu o colecție impresionantă de cărți gratuite pentru tine.

Planet e-book – Vei găsi cărți clasice și nu numai, toate fiind gratuite și legale. Merită vizitată această librărie online.

Bibliomania – Vei găsi atât cărți clasice cât și cărți pentru studiu. Se laudă cu o biblioteca ce conține peste 2000 de texte clasice.

Online Library of Literature – Vei găsi cărți clasice scrise de autori cunoscuți precum surorile Bronte și Mark Twain.

Book Boon – Nu ai nevoie de cont la ei pentru că e super simplu să descarci cărțile de aici. Cauți cartea dorită și o dai jos în doar 10 secunde. Aici vei găsi cărți ce te vor ajuta în carieră.

Feed Books – Nu au foarte multe cărți pentru că pe majoritatea cer și bani, însă au și o secțiune de unde poți da jos gratuit. Unele cărți sunt chiar bune. Merită o vizită virtuală

ddddddddddddddddddd

Alte site-uri de unde poți descărca cărțulii gratuit:

Full Books

Bored – ebooks

The Complete Works of William Shakespeare

Many Books

Online Free Ebooks

The Internet Book Database of Fiction

Foxglove

SF & Fantasy Books Online

Bonus!5 site-uri românești:

Carti.digitalarena.ro – O listă bogată de cărți online gratuite din multe domenii precum literatură, naturiste, spiritualitate, beletristică, de copiii și multe altele.

e-bliblioteca.blogspot.ro – Un website dedicat exclusiv persoanelor care vor să descarce cărți online gratis de la autori precum: Călinescu, Caragiale, Coelho şi mulţi mulţi alţi. Este un loc excelent care nu trebuie trecut cu vederea.

Evobook.ro – Peste 40 de cărți gratuite care aşteaptă să fie descărcate. Cărţi de la autori precum Alexandre Dumas, Howard P. Lovecraft sau Alexandru Pătrașcu.

E-scoala.ro – Prima bibliotecă de cărți online gratuite din România. Poţi descărca peste 20.000 de titluri româneşti şi străine de literatură sau specialitate.

Books-pdf.blogspot.ro – Cărţi de speciliate, cea mai mare parte de programare precum: ASP.NET, AutoCAD, C#, C++, Database, etc.

      Articole recomandate