3 filme de acțiune pentru un weekend plin de lene!

Snowpiercer (2013)

Apocalipsă, lumea e înghețată, totul e mort, mai puțin un tren, care face în contin ocolul pământului. Ceeee? În tren sunt peste câteva mii de oameni, delfini, păsări, o grădină, o școală, e un fel de mini-oraș pe șine. CEEEE? Apoi din cauza inegalității stabilite între oameni, de șoferul trenului, se începe o răscoală, care distruge totul, conștientă că trenul e ultima șansă ca viața să reapară pe planetă. …A? Snowpiercer e cu băiatul care joacă în ”Captain america” în rol principal și cu mulți alți actori buni. Filmul e Sud-Coreean, țara de dedesubtul țării marelui Kim Jong-Un, și e plin cu bătăi, dragoste, disperare, comunism, revoluție și mâncare proastă.

Lucy (2014)

E cu fata asta bună, bună, Scarlett Johansson, aici ar trebui să închei descrierea, căci asta e cel mai important lucru din tot filmul. Dar! Există și efecte vizuale minunate și caractere bine conturate, o poveste care nu strălucește prin originalitate, dar nici nu zace în mocirla obișnuitului Hollywood-ian. Ideea filmului e că printr-un drog, Lucy, jucată de S.J., devine super șmecheră, iar pentru că șmecheria ei e mai mare de câteva procente, ea obține puteri supra-naturale și face ravagii prin organizații mafiote de tip yakuza. Sincer vorbind, un film ușurel, cu multă acțiune, tipic american, cu un final care se vrea filozofic.

The Maze Runner (2014)

E… un fel de ”Hunger games” doar că fără muci și lacrimi. Un grup de băieți se trezesc în centrul unui labirint gigantic, în acest spațiu ei au parte de tot și toate pentru a supraviețui (știți voi, capre, Robinsson Crusoe), își construiesc căsuțe și o mini-societate, iar liftul (toți sunt aduși cu un ascensor care stă în mijlocul țărișoarei lor) le aduce în fiecare lună resurse. Totul idilic și frumos până când în acest ascensor apare un anumit Thomas, care îi trage pe toți prin moarte, chinuri, lupte afară din labirint. Ideea generală e că ei sunt o parte a unui mare experiment pentru …v-am spus deja prea multe.

Să aveți parte de un weekend plin de leneveală!

      Articole recomandate