15 oameni legendari şi drogurile lor favorite

Oameni celebri, oameni care au schimbat şi schimbă istoria, care au mii şi zeci de mii de fani în întreaga lume. Puţini însă ştiu că multe dintre aceste minţi luminate au consumat droguri. 

Barack Obama, Steve Jobs sau Sigmund Freud: toţi au încercat într-o perioadă din viaţa lor un anumit fel de droguri. Cine şi ce a consumat vezi mai jos:

1. Barack Obama. Al 44-lea Preşedintele al Statelor Unite ale Americii.

Președintele Barack Obama a recunoscut că a utilizat marijuana și în unele cazuri cocaină în timpul liceului și facultăţii. El este al treilea președinte care admite că a utilizat marijuana, după George W. Bush și Bill Clinton.

2. Steve Jobs. Antreprenor. 

O informaţie publicată recent arată că Jobs a consumat LSD și marijuana, care erau o parte indispensabilă a vieții lui. Însuşi Steve Jobs a recunoscut că: ”acestea au fost o experienţă pozitivă de schimbare a vieţii pentru mine și mă bucur că am trecut prin această experiență.”

3. Carl Sagan. Astrofizic. 

În 1969, Carl Sagan a scris un articol, în care a sprijinit utilizarea marijuanei. El a afirmat că  drogurile contribuie la producerea clarităţii și înțelegerii în lume.

4. Sigmund Freud. Părintele psihoanalizei. 

Freud, probabil cel mai cunoscut psihiatru din lume, a fost de asemenea un consumator înrăit de cocaină. El credea că cocaina are un potențialul de vindecare masiv și chiar a tratat un prieten dependent de morfină cu droguri.

5. Francis Crick. Co-descoperitor al ADN-ului. 

El folosea LSD pentru a stimula puterile sale de gândire ceea ce a jucat un rol important în descoperirea sa.

6. Kary Mullis. Chimist. 

Mullis a reuşit să facă mii de copii dintr-o singură bucată de ADN. Această revelație i-a adus Premiul Nobel în 1993. În cuvintele sale, nimic nu ar fi fost posibil fără LSD, acestea i-au sporit starea de creativitate.

7. Lewis Carroll. Autor.

„Alice în Țara Minunilor”, a fost scris sub influența drogurilor. Se crede că ciupercile magice l-au ajutat pe Lewis să scrie unul dintre cele mai stranii romane citite vreodată.

8. Thomas Edison. Inventator. 

Mulți cred că consumul de cocaină al lui Thomas Edison a fost principalul motiv pentru insomniile lui, ceea ce a asigurat succesul invenţiilor sale. Edison este omul din spatele fonografului, microfonului, becului şi multe alte invenţii.

9. Jules Verne. Autor. 

Jules Verne a fost un pionier al genului Science Fiction, cum ar fi „Douăzeci de mii de leghe sub mări.”  Utilizarea cocainei se crede că a influențat munca sa și dat naștere genului atât de iubit azi.

10. Marcus Aurelius. Împăratul Romei.

Marcus Aurelius este bine cunoscut pentru că a dus Roma la măreție în ciuda mizeriei pe care a moștenit-o. Unul dintre cei mai mari lideri din istorie, Aurelius a fost dependent în mod deschis de opiu.

11. The Beatles. Trupă celebră. 

The Beatles au încercat tot ce este posibil la nivel de droguri.  În 2004 Paul McCartney a dezvăluit că Lucy in the Sky with Diamonds este o piesă despre LSD. Stilul lor de viaţă revoluţionar a fost combinat cu consum de cocaină şi marijuană.

12. Salvador Dali. Pictor. 

Dacă ați văzut vreodată un tablou de Salvador Dalí, probabil aţi văzut lumea altfel. În cuvintele lui Dalí, „eu nu folosesc droguri. Eu sunt drog.” În 1974 el a produs un documentar împreună cu regizorul Jose Montes-Baquer despre o expediție în Mongolia pentru a găsi ciuperci magice gigantice. El a fost de asemenea în special un fan al hașișului.

13. Richard Branson. Miliardar. 

Richard Branson, fondatorul Virgin Group, este un utilizator înrăit al marijuanei. Intr-un articol scris recent, el a cerut Guvernului SUA să pună capăt războiului împotriva drogurilor.

14. Michael Bloomberg. Primar al oraşului New York. 

Când a fost întrebat dacă el a folosit marijuana, Bloomberg a răspuns: „Sigur că da. Și mi-a plăcut.”

15. Bill Gates. Miliardar. 

Deși mult mai secretos decât Steve Jobs, Bill Gates a recunoscut de asemenea că a consumat LSD și marijuana în tinerețe.

Materialul poartă un caracter informativ, iar noi nu încurajăm consumarea vreunui drog. Iar celor dominați de această patimă, le recomandăm astaMoartea albă – o incursiune în abisul dependenţei de droguri 

via distractify.com

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate