1,4 milioane de dolari într-o ceașcă de cafea! Povestea a 2 tineri care au sfidat regulile business-ului cu o idee genială

David Jackson(29 ani) și Dave Petrillo(26 ani) sunt prieteni din copilărie. Ambii fiind tineri și dornici să facă bani, s-au gîndit care ar fi cea mai bună idee de afacere. Iar răspunsul l-au găsit într-o ceașcă de cafea.

În primăvara lui 2010 David și Dave găsesc o modalitate ingenioasă și extrem de îndrăzneață prin care ar putea obține profit. Ideea era să găsească un mijloc prin care să dezvolte un produs dintr-un material care își schimbă starea, în funcție de temperatură.

Într-o dimineață, așteptînd acele 15-20 de minute în care se răcește cafeaua, tînărului i-a venit în minte  ingenioasa idee cum să economisească acele minute și să răcească rapid cafeaua. David este de profesie inginer, deci nu i-a fost atît de greu să găsească o soluție.

Sunîndu-și prietenul, ambii apoi au inventat produsul care menține cafeaua la temperatura perfectă, fără să îți frigi limba. Pînă de Ziua Recunoștinței, au creat Coffee Joulies – sau prototipul format din bile metalice pline cu un material capabil să schimbe automat temperatura. Bila avea capacitatea să absoarbă căldura în exces.

În martie 2011 au lansat o companie pe Kickstarter, pentru a obține bani ca să deschidă o firmă. Aveau nevoie de 9500 dolari, au strîns 306.944. O lună mai tîrziu lansează compania, în New York. În prezent, se bucură de vînzări de peste 1,4 milioane de dolari.

Și au zis că nu au de gînd să se oprească aici. Iată modalitatea prin care o simplă idee te poate transforma în milionar. 

BUSINESS

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate