12 moduri de a le arăta copiilor că ești nebun după mama lor

Când eram mică, era sigură că căsnicia părinților mei era ideală.

Când îi auzeam, uneori, că se ceartă, eram totuși sigură că se iubesc. Iar acesta este un element important în educația copiilor: ei trebuie să înțeleagă că în familie există dragoste și armonie. Copiii care înțeleg asta duc o viață mai ușoară și reușesc în mai multe domenii din viață, iar totul la ei se primește mai rapid și mai bine. Cu alte cuvinte, dacă vrei ca copiii tăi să se bucure de succes, trebuie să le arăți că îi iubești nu doar pe ei, dar și pe soția ta la fel de mult.

Iată câteva lucruri pe care copiii tăi trebuie să le vadă în relația ta cu soția:

 1. Laud-o cât mai des

Tatăl meu mereu spunea că mintea, gustul perfect și capacitatea de a face alegeri corecte vin de la mama. ”De asta am și ales-o”, ne spunea mereu când mama era prin preajmă.

 1. Roagă-ți copiii să-și ajute mama prin casă

Evident, acest lucru nu le va fi pe placul copiilor, dar în căpșoarele lor se va întâri gândul că trebuie să-și ajute mama și să-i ușureze viața prin toate modurile posibile.

 1. Arată-le ce înseamnă să fii romantic

Copiii trebuie să știe că tatăl lor poate face acte romantice. Poate o să-i înveți câteva trucuri. Tatăl meu, spre exemplu, îi scria poezii și mereu ținea minte data nunții. Asta ne amintea că toți suntem parte din viața lui.

 1. Nu-ți petrece tot timpul cu prietenii

Tata niciodată nu mergea la pescuit noaptea cu prietenii. Prefera să doarmă cu soția sa în pat. În weekend-uri călătoreau împreună, lucrau în grădină, vopseau pereții, mergeau la magazin, priveau filme și alegeau elemente pentru reparația casei. Dar făceau totul împreună. Din copilărie știam ce e important pentru tata.

 1. Apăr-o

Mereu fii de partea ei. Tatăl meu mereu se întrista când noi făceam glume pe seama mamei sau făceam mofturi, și mereu ne certa pentru asta.

 1. Sărut-o mai des

Contactul fizic, sărutul și atingerile sunt, pentru copii, semne de dragoste. Tata mereu o săruta pe mama când mergea la muncă sau se întorcea acasă. Mereu se țineau de mână în locuri publice. Mie chiar îmi place faptul că ei încă se îmbrățișează când privesc împreună vre-un film.

 1. Povestește-le copiilor despre momentele voastre romantice

Copiii trebuie să știe când și unde v-ați cunoscut. Doar anume acest eveniment a fost motivul nașterii lor.

 1. Cântă și dansează împreună cu ea

Tata câteodată o lua pe mama de mâncă și dansau la bucătărie, în timp ce găteau cina. Asta a fost mereu atât de romantic. Poate nu poți cânta sau dansa bine, dar în asta și constă romantica. Creați-vă o tradiție și primiți plăcere de la aceasta.

 1. Lasă scrisorele romantice pentru ea

Asta mereu îi ridica dispoziția. Nu-și refuza plăcere de a aduce fericire persoanelor iubite.

 1. Susține-o la începuturi

Mulți părinți au orarul supraîncărcat: copii, serviciu, gătitul, călătoriile de serviciu. Dar tata mereu o susținea pe mama când ea încerca ceva nou. Chiar dacă, după asta, nu avea deloc timp pentru el.

 1. Niciodată nu critica abilitățile culinare ale femeii tale

Dacă soția ta nu gătește la fel de bine ca și mama ta, nu e nimic rău în asta. Chiar dacă gătește destul de rău, nu o critica, pentru că dacă îi distrugi dorința de a mai găti, nu o poți întoarce.

 1. Sfătuiește-te cu ea

Încă un motiv pentru care tata o iubea pe mama e pentru că mereu îl interesa opinia ei. Ei decideau totul împreună – iar ăsta e un indicator vital într-o relație.

Copiii voștri trebuie să înțeleagă că părinții lor se iubesc și niciodată nu se vor gândi la divorț. Copiii trebuie să fie siguri de sentimentele voastre. După ce am văzut cum părinții mei au trait împreună 41 de ani, sunt sigură de faptul că sentimentele lor sunt adevărate.

Dăruiește-le copiilor tăi șansa de a fi fericiți și bucură-te în fiecare zi de viața pe care o ai cu jumătatea ta.

   Articole recomandate