10 semne de atenție apreciate de către femei

56-min

Femeile au nevoie de atenție. De fapt, oricine are nevoie de atenție. Însă femeile au nevoie de un pic mai multă, pentru că ele sunt femei! 

Chiar dacă ești un amant minunat, întotdeauna poți deveni mult mai bun, nu? Iar dacă ai probleme cu înțelegerea femeilor, acest articol este pentru tine.

1. Un sărut la întâlnire și unul la despărțire

Nimic nu ne ajută să ne simțim la locul nostru mai mult, decît sărutul de dimineața și de rămas bun a persoanei dragi. Recunoaște că și ție îți este plăcut, dar cît de plăcut îi este domnișoarei! Cînd femeia ta pleacă la serviciu sau atunci cînd revine acasă, să o întâlnești cu un sărut – e unul dintre cele mai frumoase moduri de a păstra frumusețea relației voastre. Sărutul de bine ai venit înseamnă ”mă bucur să te văd”, iar cel de rămas bun ”îmi va fi dor de tine”.

2. Ghemuiți-vă unul lîngă altul

Dacă vei spune ceva de genul ”sensibilități feminine… bărbații adevărați nu stau culcați cu doamnele lor în brațe, acoperindu-le cu barba,” îți voi răspunde că gîndești greșit. Îmbrățișările sunt un factor al unei relații sănătoase. Dacă nu vă este plăcut să vă îmbrățișați mai des decît o singură dată pe zi, atunci relația voastră nu poate fi numită una normală. Oricărei femei îi place să îmbrățișeze și să simtă alături omul iubit cît mai des. Toate discuțiile despre faptul că îmbrățișările lungesc durata viața nu sunt povești.

3. Fă gesturi mici, dar plăcute

Nici o domnișoară nu va refuza vreodată un buchet de flori. Important este, desigur, să alegi florile care într-adevăr îi plac, pentru că , în caz contrar, surpriza nu va fi atît de plăcută, cum ar putea fi.

Bineînțeles, nu doar florile pot bucura ochii femeii tale. Scrie-i un bilețel pe o bucățică de hîrtie și ascunde-l în buzunarul jachetei sale, gătește micul dejun, trimite-i cîteva mesaje drăguțe prin skype, pregătește-i o cafea, mergi cu ea la o plimbare prin parc și desenați  împreună ceva amuzat cu cretă colorată pe asfalt. Cumpără-i ciocolata ei preferată, fă-i un cadou amuzant – o căciulă ciudată, de exemplu. Amintește-ți cînd e ziua de naștere a memei sale. Există o mulțime de lucruri mici pe care le poți face fără prea mult efort! Este important să-ți dezvolți imaginația – ea consolidează o relație.

4. Observă lucrurile mici și fă complimente des

Femeile cheltuie foarte mult timp pentru a arăta bine. Toate chestiile tipice lor, ca make-up, manichiură, tunsori și alte numeroase proceduri ele le fac, de cele mai dese ori, pentru a fi observate și admirate. Fii bun, observă aceste mărunțișuri. Desigur, există femei care fac toate aceste manipulări exclusiv pentru sine (da, amice, ele într-adevăr există), precum există și femei care în genere nu au grijă de ele.

Să observi tunsoarea nouă sau faptul că a îmbrăcat o rochie – este important. Domnișoara încearcă să arate bine și dacă într-adevăr îi stă foarte bine, se poate și trebuie să fie lăudată. Nu este atît de complicat să observi că ceva s-a schimbat în înfățișarea prietenei tale. Dacă nu observi aceste lucruri, există două explicații pentru asta. Prima: tu nu vezi rostul în a observa aceste ”nimicuri”, pentru că tu ești bărbat și aceasta nu e treaba unui bărbat, ”femeilor le place cînd totul este sever și fără sentimentalisme”. A doua: nu-ți pasă de ea. Micile complimente te vor ajuta să parcurgi un drum lung în orice relație.

5. Spală vesela 

Încetează să repeți că spălatul veselei e treaba unei femei. Trăim într-o perioadă în care hotarele se șterg. Ea ți-a pregătit o cină minunată? De ce nu ai spăla farfuriile după această cină? Acest lucru va fi un indicator extraordinar al faptului că apreciezi ceea ce a făcut pentru tine și că mîncarea a fost într-adevăr gustoasă, fiind o aluzie subtilă la ideea că ”ea e femeie și nu mașină de spălat vase” și alte superstiții de genul dat. În cele din urmă, imaginează-ți că ea va trebui să spele aceste vase. Ea a pregătit mîncarea, a depus un anumit efort pentru asta și acum va mai fi nevoită să spele aceste cratițe și farfurii, în timp ce tu, sătul și mulțumit, vei sta în fața calculatorului. Bărbate, arată un pic de empatie.

6. Ajut-o să-și pună/scoată haina

Nimic nu derutează atît de plăcut femeile, ca ajutorul cu jacheta sau paltonul. Tu o ajuți să-și scoată jacheta și o atîrni pe umeraș. Este evident că se poate descurca fără ajutorul tău, însă acest gest mic ”de cavaler” va ridica disoziția atît ei, cît și ție. Acest gest este din aceeași categorie ca și deschiderea ușii pentru domnișoare.

Să ajuți domnișoara să-și pună haina pe spate – încă un gest plăcut din partea ta. Dacă ar fi să-ți imaginezi relația voastră ca un tabel cu punctaj din vreun joc video, ajutorul cu îmbrăcămintea exterioară îți adaugă cel puțin 10 puncte din 100 posibile.

7. Îmbrățișeaz-o de la spate, sărut-o pe frunte și pe obraz 

Săruturile pe frunte, pe obraz și pe nas – sunt plăcute și drăguțe. Aceste gesturi o fac pe domnișoară să înțeleagă că tu simplu vrei să fii alături de ea, că te lasă uluit și îți este plăcut să o simți lîngă tine, chiar și atunci cînd nu-ți gătește mîncare și cînd nu faceți sex.

8. Las-o să doarmă 

O scenă comună din filmele romantice: doi îndrăgostiți privesc un film și fata adoarme în brațele băiatului. Acest lucru se poate întîmpla și în viața reală (Sunt cât se poate de serios). Las-o să doarmă. Nu spun că trebuie să-ți găsești vreo altă ocupație, pînă cînd prietena ta va binevoi să se trezească spre dimineață.  Spun să n-o agiți pentru a o trezi, astfel încît să nu te impună să stai întins într-o poză incomodă. Transfer-o cît mai delicat posibil pe un pat sau găsește-i un loc mai comod pe  canapea. În 80 % dintre cazuri ea nu se va trezi, iar dacă se va trezi, va adormi imediat.

9. Străbate mulțimi de oameni

Fetelor le place să se simtă în siguranță. De fapt, acesta este sentimentul care le lipsește multor oameni. Femeile și-l exprimă prin dorința de a se ascunde după un spate puternic sau de a găsi suport într-o persoană apropiată. Toți vrem să fim protejați, însă exprimăm această dorință diferit.

De fiecare dată cînd vă confruntați cu o mulțime de oameni la vreo întîlnire, vreun concert, miting sau alt eveniment și aveți nevoie să treceți prin această mulțime, ia-o de mînă și strînge-o la tine, în timp ce începi ușor și atent să treci printre oameni, astfel ca ea să te urmeze pe o cale deja liberă.

10. Spune-i mulțumesc

Noi prea des uităm să spunem acele cuvinte banale. Ți-a făcut un prînz la pachet? Nu lua acest gest ca unul de rutină, spune-i ”mulțumesc” și sărut-o pe obraz. Ți-a făcut curățenie în apartament și acum în el e ordine cum n-a mai fost niciodată? Mulțumește-i. Ți-a făcut seara frumoasă? Spune-i acest lucru și mulțumește-i.

Bărbaților, când ne vom învăța să facem aceste gesturi în mod regulat?

      Articole recomandate