10 istorioare scurte care au influențat lumea

istorioare-emotionante

„Istoria – cel mai bun învățător, care are cei mai răi elevi”. Indira Ghandi

Bloggerul renumit Dmitrii Cernîșov  a decis să publice în jurnalul său o serie de istorii despre întîmplări neașteptate, care au inspirat oameni, au schimbat destine și au adus gînduri pozitive.

Vezi mai jos cele mai interesante 10 istorii din acest jurnal:

1. Pedeapsa

După ce John Lennon a afirmat postului de radio KLUE(Texas) că formația ‘’Beatles’’ este mai populară decît Iisus, au fost organizate arderi în masă ale discurilor formației. Pe 13 august 1966 acest manifest a fost transmis live. În ziua următoare, duminică, turnul KLUE a fost lovit de către fulger. Aproape tot aparatajul a fost distrus, iar directorul programelor de știri a ajuns în spital.

2. Ajutorul

O bătrînă din Rusia spune o poveste neobișnuită. Trăia în orașul Groznîi, iar în 1995 orașul a fost bombardat. În casa vecină a căzut bombă, dar nu a explodat. Au mers să vadă ce este cu ea și au fost uimiți să vadă că pe bombă scria: ‘’am ajutat cu ce am putut. Alexandru’’.

3. Iubirea față de detalii

Scrisoare către revista Times, februarie 1915.

‘’Sire,

Aș vrea să povestesc cîte ceva despre activitatea și metodele de lucru al Secției Pașapoarte din cadrul Ministerului de Externe. Într-o anchetă specială, destinată pentru completarea pașapoartelor, am descris fața mea ca fiind ‘’deșteaptă’’ si bineînțeles am sperat să văd anume această descriere la primirea pașaportului. Cu toate acestea, un funcționar necunoscut a postat următoarea descriere: ‘’ovală’’.

Cu respect,

Basset Digby’’

4. Efecte speciale

Un martor povestește că în timp ce Vladimir Nabokov preda o lecție de literatură rusă în Universitatea din Kornell, acesta a stins toată lumina și a închis ferestrele.

–          Acesta, spuse Nabokov închinzînd o fereastră, acesta este Pușkin.

–          Acesta, spuse cu tărie stingînd o altă lampă, acesta este Gogol.

–          Iar acesta este Tolstoi, spuse eruditul, deschizînd toate ferestrele și aprinzînd toate lămpile.


5. Londra

Cînd în anii 70’ în Londra s-a deschis primul McDonald’s, mulți vizitatori au simțit un mare disconfort.

1.      Pe chiflă nu era unt

2.      Nu erau furculițe și linguri

6. Lobul și mărul

Ronald Gerald Wayne este unul din cei trei fondatori ai Apple Computer. Wayne a creat primul logo al companiei și prima conducere pentru Apple.În 1976 Wayne a vîndut 10 % din acțiunile care îi aparțineau cu doar 800 de dolari. Acum acestea ar fi costat 35 de miliarde de dolari. Acum Wayne este la pensie si spune că nu regretă nimic.

7. Partea feminină

Potrivit legendei Gabriel Garcia Marquez, pe cînd lucra ca journalist, împlinind 32 de ani s-a așezat pe scaun și a spus: ‘’gata, nici un fel de lucru nu voi mai face, nici după produse nu plec, pînă nu scriu un roman’’. ‘’Dar cu noi ce faci?’’, l-au întrebat soția și copilul. ‘’Cum doriți’’, le-a răspuns Gabriel. Așa a apărut romanul ‘’100 de ani de singurătate’’.

8. Realitatea subiectivă

Cîțiva ani în urmă Consiliul orășănesc al orașului Italian Montza a interzis proprietarilor peștilor de aur să îi mai țină în acvariu cu pereți acoperiți. Explicația Consiliului era că peștii astfel ar putea fi separați de realitatea vieții din afara acvariului.

9. Ascultarea

Anthony Smith avea problem serioase cu auzul. Însă într-o zi acesta a refuzat să mai poarte aparatul său auditiv , pentru că ‘’supereroii nu poartă aparate auditive’’, explica Smith. Mama acestuia a scris o scrisoare către Marvel Comics care produce benzi desenate despre Omul-păianjen, Căpitanul America, Oamenii-X. Drept rezultat a fost produsă o serie cu benzi desenate despre Hawkeye, care a pierdut 80 % din auz și poartă aparat auditiv.

10. Melodia balenei

Cîțiva ani în urmă în revista New York Times a fost publicat un articol  despre o balenă care trăia singură. Aceasta era urmărită încă din 1992. Ea nu a avut niciodată o pereche, și nu s-a alăturat niciunui grup de balene.

Problema era că toate balenele normale cîntă cu frecvența între 12 și 25 de Hz.Însă această balenă dintr-un motiv necunoscut cînta cu frecvența de 52 de Hz. Și ea pur și simplu nu era auzită.

Acestea sunt povestirile neobișnuite care au rămas în istorie. Care dintre aceste ți-a plăcut cel mai mult?

Citește și: 30 de povești care te vor impresiona

Sursa

      Articole recomandate