Nu o să crezi: din ce sunt făcuți hamburgerii McDonald’s. Se dedică consumatorilor înrăiți de fast food (Video)

1

Renumitul bucătar-șef și prezentator britanic Jamie Oliver a demonstrat din ce sunt făcuți cu adevărat hamburgerii McDonald’s.

În același timp, Jamie a demostrat cum cu ajutorul preparatelor chimice poți transforma un produs bun numai să le dai cîinilor într-unul consumat de oameni. Astfel, Jamie a cîștigat în instanță împotriva uneia din cele mai mari rețele mondiale de fast food, McDonald’s.

În show-ul său televizat, ‘’Food Revolution’’, acesta a demonstrat că hamburgerii McDonald’s sunt făcuți din cu totul altceva decît ne imaginăm noi, consumatorii. Reprezentanții rețelei McDonald’s întotdeauna convingeau lumea că produsele lor sunt ieftine din motivul că cumpără  carnea în proporții mari. Însă, adevărul este altul. Aceștia pentru prepararea unui hamburger folosesc resturile de carne, spălate cu hidroxid de amoniu, la care se adaugă soluție roz pentru a da culoare cărnii.

‘’Adevărul este că se iau resturi care sunt bune doar pentru cîini, dar după ce sunt prelucrate sunt vîndute oamenilor sub forma unor hamburgeri’’, spune Oliver.

După acest scandal, cei de la McDonald’s au anunțat că vor schimba receta preparării produselor. Dacă au făcut sau nu acest lucru, nu se știe. 

      Articole recomandate