10 cocktail-uri pentru seara de Revelion

revelion party

Seara de Revelion este una specială, pe care o poţi face de neuitat, petrecând alături de prieteni. Iată 10 reţete de cocktail-uri speciale care se prepară uşor şi care îţi vor impresiona invitaţii.

COCKTAIL-09-MURANO-WhiteLady-HD

1. Green Island

Ingrediente: 3 cl lichior de ouă, 2 cl curacao albastru, 1 cl zeamă de lămâie, 10 cl suc de ananas, o felie de ananas.

Mod de preparare: Se amestecă bine lichiorul rece cu curacao şi cu sucurile de fructe într-un pahar şi la final se decorează cu o felie de ananas.
2. Strawberry

Ingrediente: 3 cl rachiu, 3 cl sirop de căpşuni, 6 cl suc de portocale, 6 cl suc de grepfrut, o felie de ananas, 2 cireşe.
Mod de preparare: Se mixează bine în shaker rachiul şi sucurile de fructe, apoi se toarnă băutura într-un pahar şi se adaugă peste cuburi de gheaţă. Se pune pe un beţisor o felie de ananas şi cirese, apoi se aşează beţisorul pe marginea paharului.
3. Pina Colada

Ingrediente: 1/2 ananas, 100 ml lapte de cocos, 400 ml rom, 16 cuburi de gheaţă, pentru decor: frişcă, cireşe conservate în alcool.

Mod de preparare: Se curăţă ananasul de coajă, păstrându-i frunzuliţele din vârf pentru decor. Se îndepărtează miezul lemnos şi se taie pulpa cuburi. Se păstrează o bucată pentru decor. Se pune în vasul blenderului cuburile de ananas, romul, gheaţa şi laptele de cocos, apoi se pasează totul foarte bine. Se toarnă cocktailul în 4 pahare şi se decorează cu frun¬zuliţe de ananas, frişcă, o cireaşă şi câteva fâşii de ananas proaspăt.
4. Milady

Ingrediente: 40 ml whisky, 20 ml Martini roşu, 40 ml bitter aromat, sifon sau apă minerală.
Mod de preparare: Băuturile alcoolice se amestecă cu 5 cuburi de gheaţă, de preferat într-un vas special (shaker). Se toarnă printr-o sită într-un pahar înalt, cu gura puţin mai largă. Deasupra se pune sifonul sau apa minerală. Se ornează cu cireşe glasate, înfipte într-o scobitoare. Dacă şi domnii doresc să servească această băutură specială, există şi o variantă pentru ei. În loc de Martini roşu se va folosi un vermut sec.
5. Latin Lover

Ingrediente: 2 cl tequila, 2 cl rachiu de trestie de zahăr, 1 cl sirop de zahăr, 2 cl sirop de ananas, 1 cl zeama de lămâie, o felie de lămâie.
Mod de preparare: Ingredientele se agită bine cu gheaţă în shaker, apoi se toarnă într-un pahar, iar peste gheaţa zdrobită. Se aşează o felie de lămâie pe marginea paharului.
6. Royal

Ingrediente: 2 cl lichior de banane, 2 cl curacao albastru, 2 cl distilat de grâu, 2 cl zeamă de lămâie, o felie de lămâie.
Mod de preparare: Se mixează bine cu gheaţă lichiorurile, zeama de lămâie şi distilatul, apoi se toarnă băutura într-un pahar de cocktail. Se decorează cu o felie de lămâie şi cireşe.
7. Barbara

Ingrediente: 2 cl lichior de cacao, 2 cl votcă, 2 cl frişcă lichidă proaspătă
Mod de preparare: Ingredientele se mixează bine cu gheaţă în shaker, apoi se toarnă băutura într-un pahar de cocktail.
8. Campari Sour
Ingrediente: 8 cl campari, 2 cl zeamp de lămâie, 2 cl suc de portocale, 2 cl sirop de zahăr, coajă de portocală, cireşe.
Mod de preparare: Se mixează bine cu gheaţă în shaker Campari-ul, sucurile de fructe şi siropul. Apoi se toarnă totul într-un pahar pentru băuturi lungi. Se pune o spirală de portocală pe un beţişor împreunp cu cireşe şi se aşează pe marginea paharului.
9. Apricot Fizz

Ingrediente: 4 cl lichior de caise, 4 cl suc de portocale, 2 cl zeamă de lămâie, sifon o felie de lămâie, cireşe.
Mod de preparare: Se mixează bine în shaker cu gheaţă lichiorul şi sucurile de fructe, apoi se toarnă într-un pahar şi se completează cu sifon. Se decorează cu o felie de lămâie şi cu cireşe.
10. Waikiki

Ingrediente: 4 cl votcă, 2 cl suc de ananas, o felie de ananas.
Mod de preparare: se toarnă votcă răcită în gheaţă într-un pahar, iar, peste cuburi de gheaţă şi se completează cu suc de ananas. Se decorează cu o felie de ananas.

 

 

      Articole recomandate