Top 15 cele mai reuşite imagini ale anului 2012

2012, un an marcat de criză, de revolte, de culoare şi de umor, se apropie de sfârşit, ocazie care a determinat jurnaliştii publicaţiei germane „Der Spiegel” să realizeze un top al celor mai reuşite fotografii realizate pe parcursul ultimelor 12 luni.

imagini

Urmăriţi mai jos imaginile care s-au remarcat în anul curent :

(1)

O altă formă de aselenizare: Luna pare că atinge vârfurile pinilor crescuți pe Muntele Zweierspitz, la o înălțime de peste 1.800 de metri, în Elveția, la mijlocul lunii ianuarie.

(2)

Un cuplu din India hrănește păsări pe râul Yamuna, unul dintre afluenții fluviului Gange, la finalul lunii ianuarie.

(3)

Un muncitor așază pe sârmă un sari, piesă principală din costumul femeiesc tradițional indian, după ce materialul a fost vopsit într-un atelier din sudul orașului Calcutta, în februarie.

(4)

O femeie își împinge mașina, un Fiat 500, la Roma, în timp ce câinele ei a luat locul șoferului, la finalul lunii martie.

(5)

Cancelarul german Angela Merkel, asaltată de papagali în timpul unei vizite la un adăpost de păsări din statul federal Pomerania de Vest, în luna aprilie.

Labourer rests inside wagon of coal train as he takes a break from shovelling coal at a coal yard on the outskirts of Jammu

Un muncitor se odihnește pe un maldăr de cărbune, în localitatea indiană Jamu, în luna mai.

(7)

Locuitori ai localității Taizhou, din provincia chineză Zhejiang, încearcă să-și facă drum spre casă trecând printre 5.000 de rațe care a scăpat dintr-o fermă din zonă, în luna iunie.

Smoke from the Waldo Canyon fire hovers over the I-25 north of Colorado Springs in Colorado

Scenă apocaliptică din vestului statului federal american Colorado, în timpul unui incendiu de vegetație, la finele lunii iunie.

(9)

Un taur sare peste tânărul toreador Gomez del Pilar, la festivalul San Fermin din Pamplona (Spania), la desfășurat la începutul lunii iulie.

(10)

Un locuitor din regiunea autonomă Xinjiang Uighur din vestul Chinei trage un pui de somn în timp ce capra lui stă de veghe.

The Annual Harrogate Autumn Flower Show

Culturistul Jonathan Walker ridică un dovleac de 54 de kilograme la competiția legumelor gigantice din  Harrogate (Marea Britanie), desfășurată în septembrie.

(12)

Mulțimea adunată la expoziția anuală a Forțelor Aeriene din Elveția, din octombrie, privește uluită cum un avion de vânătoare F/A-18 Hornet trece razant deasupra ei.

(13)

Capitala poloneză Varsovia, cuprinsă de ceață la mijlocul lui octombrie.

(14)

Un indian joacă rolul zeiței Kali la festivalul Navratri, la finalul lui octombrie.

(15)

Un depozit clandestin de arme din Santiago (Chile), descoperit de autorități și distrus la mijlocul lui decembrie.

      Articole recomandate