1 dolar pe o pereche de adidasi in India

Presedintele Adidas, Herbert Hainer, a anuntat ca va lansa, in India, o pereche de pantofi sport la pretul de 1 dolari, desi acelasi proiect nu a avut succes in Bangladesh.

„Lansăm în India a doua etapă a proiectului. Spre deosebire de Bangladesh, acolo este posibilă o producţie masivă”, a declarat Herbert Hainer, preşedintele Consiliului de administraţie al Adidas, într-un interviu acordat publicaţiei Die Welt.

„Pantofii vor fi comercializaţi în regiunile rurale indiene. Dorim ca proiectul să se autofinanţeze”, a explicat Hainer, fără a preciza când va fi lansat produsul şi în ce provincii.

În anul 2010, compania bavareză, care înregistrează un profit constant în pofida contextului economic global, anunţa lansarea unei perechi de pantofi sport la preţul de un dolar în Bangladesh. „Din nefericire, acest lucru nu s-a întâmplat cum ne-am fi dorit”, a precizat Herbert Hainer. „Am comercializat 5.000 de perechi în cadrul unui test de vânzare, dar am avut doar pierderi. Costurile de fabricare erau de trei dolari de pereche”, a explicat el.

„În plus, trebuia să plătim 3,5 dolari la fiecare pereche pentru drepturi de import. Guvernul din Bangladesh ne-a pus mai multe piedici decât am fi dorit”, a încheiat preşedintele Adidas.

Având o rată de creştere economică estimată la aproape nouă la sută pentru anul 2011, India are o clasă de mijloc în plină ascensiune, atrăgând investiţiile unor companii din întreaga lume datorită perspectivei de consum pe care o prezintă.

      Articole recomandate