„Hai pe net!” – campanie de promovare a Internetului a ajuns și în RM

O campanie de promovare a internetului, lansată de o organizație europeană din domeniu, a ajuns și în Moldova. „Hai pe net!” își propune să familiarizeze mai mulți moldoveni cu internetul, în special pe cei care nu l-au utilizat niciodată.

Organizatorii campaniei din Moldova au vizitat mai multe localități din țară, unde i-au învățat pe cei care nu cunosc internetul cum se utilizează o rețea de socializare, dar și multe alte lucruri importante pentru navigarea pe web. Astfel, până pe 30 martie, organizatorii își propun să atragă tot mai mulți oameni în mediul online.

În cadrul acțiunilor campaniei s-a reușit și conectarea la WiFi a unui liceu din satul Larga, iar acum, elevii de acolo pot naviga gratuit pe internet cu ajutorul smartphone-urilor și laptopurilor. Mai mult decât atât, în alte 11 localități rurale din Moldova se fac pregătiri pentru instalarea unei rețele wireless pentru Internet.

La nivel european, campania „Hai pe net!” este susținută de Microsoft, Liberty Global, Accenture, European Broadcasters Union și Comisia Europeană. Campania de incluziune digitală a fost lansată de Telecentre-Europe, iar în Moldova este susținută de Alianța CCAII (Centrele Comunitare de Acces la Informaţie şi Instruire).

      Articole recomandate