Acţiunea „Ora Planetei” va fi marcată în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Manifest pentru sănătatea Pământului!

Ţara noastră va adera la acţiunea mondială „Ora Planetei”. În acest sens, Ministerul Mediului îndeamnă autorităţi, agenţi economici şi simplii cetăţeni să susţină iniţiativa şi să stingă lumina în instituţii publice, şi blocuri de locuit, la 31 martie, între orele 20.30-21.30.

Acţiunea „Ora Planetei” va fi marcată, în această zi, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, de reprezentanţi ai ONG-urilor de profil, prin mai multe activităţi, inclusiv destinate copiilor. Acestea încep la ora 16.00 şi vor continua pînă la 20.30, cînd se aşteaptă o implicare masivă a participanţilor pentru numărătoarea inversă ce va declanşa deconectarea voluntară a instalaţiilor electrice pentru o oră.

Potrivit Ministerului Mediului, dacă, la 31 martie, toţi consumatorii casnici din ţară ar deconecta energia electrică, se vor economisi 278 de mii de kilowaţi/oră. Acţiunea a fost lansată în 2007 şi a fost organizată într-un singur oraş – Sydney, Australia, unde peste 2,2 milioane de case şi companii din această metropolă şi-au stins luminile pentru o oră.

      Articole recomandate