Zombie Walk 2012 : peste 2000 de morți pe străzile Parisului (Galerie Foto)

Câteva mii de strigoi au defilat pe străzile Parisului în cadrul ediției 2012 al evenimentului Zombie Walk. Strigând, urlând și salivând, cortegiul și-a continuat traseul obișnuit alungând și speriind trecătorilor, dar și entuziasmând turiștii. În ciuda vremii nefavorabile, cea dea cincea ediție a adunat peste 2000 de participanți, care mai de care mai fioroși și înspăimântători.

Soarele a ieșit pentru ultima treime a plimbării, atunci când evenimentul a ajuns la Place des Vosges unde participanții au participat la o adevărată sesiune foto dar… și la o evacuare rapidă. Participanții deja știu de ce nu se vor putea întoarce acolo anul viitor, după ce unul din ei a turnat un litru din sângele lui fals în fântâna arteziană din mijlocul pieței.

Momentele memorabile ale evenimentului:

– Fetele care își stropeu regulat sânii cu sânge fals.

– Vânzătorii care nu spuneau nimic de ferestrele magazinelor lor murdare de sânge fals după trecerea participanților.

– Bunicul care privea calm pe fereastră nu și-ar fi închipuit niciodată că o hoardă de zombi îi va scanda numele: „PAPI! PAPI! PAPI! ” („Bunicule ! Bunicule ! Bunicule”)

De ce fiecare ar trebui să încerce măcar o dată în viață să participe la un Zombie Walk:

– E singura zi în care nimeni nu vă va reproșa igiena voastră personală dubioasă, dușurile peste care a-ți sărit sau respirația dezgustătoare.

– E probabil singura zi în care te vei afla în centrul atenției tuturor: fotografi, turiști și trecători
Poze de Etienne Desclides

Articol de Vitalie

      Articole recomandate