Ziua Națională a Vinului în acest weekend!

Sărbătoarea Vinului va avea loc în primul weekend al lui octombrie.

Această sărbătoare este organizată nu numai pentru noi, dar şi pentru turişti. Ea are menirea să formeze imaginea pozitivă a ţării noastre. Anume de aceea s-a propus de a transfera sărbătorirea Zilei Vinului cu o săptămînă mai devreme ca de obicei. În primul rînd, deseori această dată coincidea cu altă sărbătoare – Ziua Oraşului. În afară de aceasta, de obicei prima săptămînă a lui octombrie este mai caldă decît a doua”, – a menţionat Bumacov.

Ministrul a specificat că „anul curent bugetul sărbătorii va fi mai mic, dar aceasta nu va influenţa nicidecum asupra organizării ei”.

Pentru desfăşurarea Zilei Vinului va fi alocat un milion de lei, ceea ce este cu o sută de mii de lei mai puţin decît anul trecut. Mijloacele vor fi colectate din contul vinificatorilor, sponsorilor, întreprinderilor de alimentaţie publică, precum şi din fondurile de stat”, – a adăugat ministrul.

Edția 2012 a Zilei Naționale a Vinului se va desfășura la Moldexpo, la eveniment fiind așteptați circa 50 de întreprinderi vinicole, meşteri populari, apiculturi şi reprezentanţi ai ramurilor conexe. Bugetul estimativ al sărbătorii se cifrează la circa un milion de lei.

Vor fi organizate concursuri-degustări ale vinului din anul curent, precum şi strugurilor de diferite soiuri. La sărbătoare vor participa meşteri populari şi colective folclorice din multe regiuni ale ţării. Un şir de întreprinderi vinicole vor acorda reduceri şi vor propune programe speciale în această zi.

 

      Articole recomandate