Ziua Mondială a Protecției Animalelor: Punte video Moscova-Kiev-Chișinău-Astana

animale

Ziua Mondială a Protecției Animalelor (World Animal Day) a fost inclusă oficial în calendarul internațional pentru a fi celebrată în data de 4 octombrie, conform Convenției Ecologiștilor, din 1931, de la Florența.

Anul acesta însă, pentru a marca importanța acordării unei atenții sporite protecției animalelor și ecosistemelor în care viețuiesc, încă din data de 2 octombrie, la sediul reprezentanței ARŞI RIA Novosti și AS Novosti-Moldova, va fi lansată puntea video Moscova-Kiev-Chișinău-Astana.

Este vorba despre o inițiativă cât se poate de interesantă, care afectează în egală măsură oameni și necuvântătoare, în contextul conviețuirii și interacțiunii reciproce într-un ambient mai sigur, mai echilibrat.

În cadrul discuțiilor, vor fi analizate chestiuni vizând programele de protecție a animalelor, existente în cele patru țări, experiența internațională în acest sector, precum și rezultatele pozitive obținute până acum în contextul conservării speciilor aflate pe cale de dispariție.

Din partea Republicii Moldova, la discuții va participa Victoria Nistreanu, șefa laboratorului de teriologie, herpetologie și paleozoologie, din cadrul Institutului de Zoologie al Academiei de Ştiințe a Moldovei.

Prezența reprezentanților mass-media este permisă pe bază de legitimație de jurnalist – mai multe informații sunt disponibile la telefon: 022-35-81-41, sau direct la sediul reprezentanței din Chișinău, în bulevardul Ştefan cel Mare nr. 202, clădirea Kentford.

 Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate