Ziua Mondială a Donatorului de Sânge marcată în Republica Moldova – ” Donează sînge – dăruiește viață”

2

Tradițional, anual, în perioada 01-14 iunie, Ministerul Sănătății în comun cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sîngelui și Centrele Regionale de Transfuzie a Sîngelui în parteneriat cu administraţiile publice locale, organizații de stat și obștești, instituții de învățămînt organizează decada de promovare a donării de sînge voluntară și neremunerată.

Potrivit unui comunicat a celor de la Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui, scopul acestei decade este de a sensibiliza populația privind importanța sîngelui uman în tratamentul multor maladii și a donării de sînge, ca sursă crucială pentru obținerea preparatelor din sînge. Este îndemnată pentru participare activă toată populaţia țării.

Evenimentul culminant al decadei de donare a sîngelui va avea loc la 14 iunie de Ziua Mondială a donatorului de Sînge, celebrată în Republica Moldova și în întrega lume.

Stimați cetățeni, Vă invităm să participați la acest eveniment, realizat cu genericul “Donează sînge – dăruiește viață”. Populația municipiul Chișinău, este așteptată de Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui și conducerea preturilor sectoarelor mun. Chișinău în următoarele puncte de colectare a sîngelui, în data de 14 iunie 2013, orele 09:00-15:00

  • Scuarul Grădinei Publice ”Ștefan cel Mare și Sfînt” – sectorul Centru și Buiucani;
  • Asociația Medicală Botanica, bd. Dacia 5A ” – sectorul Botanica;
  • Pretura sectorului Rîșcani, str. Kiev 3 – sectorul Rîșcani;
  • Pretura Ciocana, str. Mircea cel Bătrîn 4/3 – sectorul Ciocana.
  • Deasemenea, sunt așteptați și la Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui, str. Academiei 11.

Stimați cetățeni, alăturați-vă echipei de donatori voluntari și sistematici la punctele de colectare sîngelui (prezența unui act de identitate (buletin/pașaport) este obligatorie.

Fii sigur, fiecare dintre noi deţine puterea de a contribui la salvarea de vieţi omeneşti.

   Articole recomandate