Ziua Independenței marcată la Paris cu proteste și horă (foto)

În seara zilei de 26 august, cetăţenii moldoveni din Franţa au marcat, la Paris, Ziua Independenţei Republicii Moldova. Aceştia au afişat drapelul Moldovei alături de cel al Uniunii Europene, protestând în mod paşnic. Acţiunea s-a încheiat cu o horă în care s-au prins toţi moldovenii prezenţi lângă Turnul Eiffel.

Marcând independența nu trebuie să uităm că avem probleme și în primul rând că am avut și avem hoți la conducere; suntem ocupați căci trupe străine stau pe pământul nostru. Nu putem avea încredere în justiția acaparată de clanuri„, a menţionat unul din participanţi.

Manifestanții au afișat pancartele „Non à l’agression russe en Moldavie”, „Russian Army Go Home!”. De asemenea, aceştia  au transmis un mesaj către concetățenii din întreaga lume: „Noi suntem europeni, vrem să fim liberi, nu mai vrem să fim subjugați și spunem NU ocupației rusești a părții de Est a Republicii Moldova (Transnistria)”.

Acțiunea a fost continuată de o parte festivă. În cadrul acesteia au evoluat Eugen Leahu și ansamblul de copii „Ștefănițele”. De asemenea, Valentina Tacu a interpretat mai multe cântece populare. Toate persoanele prezente au încins o horă tradițională în fața Turnului Eiffel, scrie Unimedia.md

În final, participanții la manifestare au fost invitați să sărbătorească Limba Noastră cea Română în data de 2 septembrie la Biserica Sfîntul Ștefan cel Mare din Paris.

Manifestarea a fost organizată de către membrii din Franța ai Partidului Liberal din Republica Moldova cu sprijinul Consiliului Coordonator al Diasporei Republicii Moldova în Franța.

      Articole recomandate