Ziua de naștere a edilului. Dorin Chirtoacă împlinește 33 de ani


Primarul general al municipiului Chișinău și prim-vicepreședintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, împlinește marți, 9 august, vârsta de 33 de ani. În dimineața zilei, edilul capitalei a fost întâmpinat de mai mulți cetățeni, care l-au felicitat și i-au adus flori.
Dorin Chirtoacă s-a născut la 9 august 1978, avându-i ca parinţi pe Ion Chirtoacă şi Valentina Chirtoacă (Ghimpu). Tatăl său este originar din raionul Rezina, iar mama sa din localitatea Colonița, municipiul Chișinău. Mama lui Dorin Chirtoacă este sora președintelui PL, Mihai Ghimpu și a regretaților Gheorghe, Simion și Visarion Ghimpu.

După ce a absolvit școala „Gheorghe Asachi”, Dorin Chirtoacă a plecat la studii în România. Studiile liceale le-a făcut la Liceul „C. Negruzzi” din Iași, iar cele universitare la Facultatea de Drept a Universității din București și Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene.

Între anii 2001-2002, Dorin Chirtoacă a lucrat în calitate de redactor la emisunea „Surprize, surprize” din România. În anul 2003, Dorin Chirtoacă a revenit în Republica Moldova, activând în cadrul Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului în calitate de coordonator de proiecte pe domeniile libertatea alegerilor, libertatea presei, respectarea drepturilor omului în Transnistria.

În 2005, Dorin Chirtoacă a fost ales vicepreședinte al Partidului Liberal, iar în 2010 a devenit prim-vicepreședintele acestei formațiuni.

STAGII

2000 – participant din partea Universității din București la concursul internațional „Charles Rousseau”, Drept Internațional Public, Dreptul Mării (Hamburg, Germania)

2004 – Programul „International Visitors” – Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii (Washington-New York, SUA)

2006 – Programul „EUVP” – Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene (Bruxelles, Belgia)

2006 – Programul „Persnonalites d’avenir”, MAE al Republicii Franceze, (Paris-Orléans, Franța)

2007 – Programul „Cum să tratăm problema trecutului comunist având în vedere ca un exemplu experiența Germaniei” (Berlin, Germania).

      Articole recomandate