Zi istorică pentru Republica Moldova! Parlamentul European a votat abolirea regimului de vize

no-visa

Zi istorică pentru Republica Moldova! Azi, 27 februarie, Parlamentul European de la Strasbourg a votat regulamentul care va permite eliminarea vizelor de intrare pe teritoriul Uniunii Europene pentru cetățenii Republicii Moldova. 

Votul reprezită un mesaj de încurajare a viitorului european al Republicii Moldova. ”Pentru” au votat 460 de deputați. Documentul va intra în vigoare în vara 2014, după ce Comisia Europeană va prezenta data de când sunt eliminate vizele pentru cetățenii moldoveni. Astfel, toți cetățenii moldoveni, posesori ai unui pașaport biometric, vor putea călători liber în spațiul Schengen, timp de 90 de zile.

Este o zi istorică pentru cetăţenii Republicii Moldova, ţară care a îndeplinit toate criteriile pentru abolirea regimului de vize. Sper că şi alte ţării vor beneficia de regimul liberalizat de vize“, a spus raportorul Tanja Fujon.

Conform procedurilor UE, decizia luată astăzi de Parlamentul European urmează să fie aprobată de Consiliul mininiştrilor de Justiţie şi Afaceri Interne ai UE şi va intra în vigoare la 20 de zile de la publicarea în Jurnalul Oficial.

      Articole recomandate