Zece motive pentru care tot mai mulți bărbați își doresc să devină tată

copil-tata-familie

Statisticile întocmite de specialiști, demonstrează că în ziua de astăzi, tot mai numeroși bărbați își doresc să devină tată.

Dar care să fie motivele pentru care sexul tare al secolului XXI, se declară atît de interesați în a-și adjudeca rolul de părinte?

Potrivit datelor actuale, există cel puțin zece motive care se află la temelia acestui fenomen, parînd să contrazică toate anecdotele, comediile și scenariile ce zugrăvesc bărbatul în culorile unei persoane care nu știe cum să fugă mai iute din fața perspectivei de a avea un copil.

1. Devenind tată, bărbatul se simte dintr-o dată împlinit, mai matur și mai responsabil ca oricînd, senzație care este asociată de cele mai multe ori cu o sporire a încrederii în propriile forțe;

2. Ocrotind micuța ființă răsărită în viața sa, tatăl devine mai atent, mai altruist, mai generos, ceea ce crește mulțumirea sa lăuntrică, în raport cu propriile valori;

3. Viața devine mai frumoasă, atunci cînd un bărbat se străduiește să-i împartășească propriului copil din experiența și cunoștiințele sale – efort care este răsplătit prin însăși oglindirea personalității sale, în varianta miniaturala a propriului ego;

4. Copilul stimulează pofta de joacă a adulților în general, astfel încît, oricine dorește să-și mențină spiritul tînăr, apreciază la justa sa valoare, oportunitatea de a a avea mereu un partener de distracție alături;

5. Nu în ultimul rînd, barbații doresc să transmită propriului copil, „zestrea” de familie, pornind de la nume și continuînd cu o serie întreagă de convingeri, obiceiuri și deprinderi, pe care le-au dobîndit la rîndul lor, de la părinți.

Dacă pînă aici argumentele sunt cît se poate de limpezi, mulți bărbați au enumerat printre motivele principale pentru care abia așteaptă să devină părinți, o serie de alte cinci „stimulente personale”, care mai de care mai ieșite din comun:

6. Cel mai sexy bărbat este cel care-și ține bebelușul în brațe;

7. Nevestei nici nu-i va trece prin cap să mă părăsească, dacă-i dau un copil;

8. Un bebeluș mă poate ajuta în carieră – șefii au mai multă încredere în angajații cu copii;

9. Vreau să cresc o ființă cu mai puține defecte decît am eu;

10. Am nevoie de cineva care să ma iubească total dezinteresat, pentru totdeauna.-

Oricît ar părea de bizare aceste ultime argumente, mulți găsesc justa esența lor, în anumite circumstanțe, așadar și-au adjudecat propriul loc în lista.

Dacă în cazul motivației exprimate de bărbații care-și doresc să devină tați, analiza se demonstrează destul de elaborată, în ceea ce privește reversul medaliei, adică motivele pentru care mulți reprezentanți ai sexului tare nu vor copii, lucrurile stau mult mai simplu, argumentul forte fiind unic: „prea multa bătaie de cap”.

 Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate