Zece filme care-ți încing circuitele cerebrale

Se spune că cele mai reușite filme sunt cele ce-ți pun mintea la treaba, astfel încât, chiar și după ce s-au sfărșit, încă îți mai încing circuitele cerebrale, pentru a le descifra subtilitățile.

Cu cât intriga filmului persistă în mințile spectatorilor vreme mai îndelungată, cu atât șansele de succes ale peliculei tind să se înscrie pe o curba ascendentă.

Iată în cele ce urmează, o listă cuprinzând zece astfel de filme pline de acțiune, considerate de Adme.ru, drept cele mai interesante provocări pentru capacitatea de înțelegere a spectatorilor, invitând la reflecție și la a despica firul în patru, chiar și după ce pelicula a luat sfârșit:

1.Fight Club – ecranizarea romanului omonim de Chuck Palahniuk (regia David Fincher)

fight_club_on_the_street1

2.Shutter Island – thriller psihologic, realizat în 2010, bazat pe romanul scris de Dennis Lehane (regia Martin Scorsese)

F2

3.The Jacket – 2005, inspirat din volumul intitulat „The Star Rover”, al scriitorului american Jack London (regia John Maybury)

F3

4.Mr. Nobody (Domnul Nimeni) – SF belgian, dramatic, 2009 (regia Jaco Van Dormael)

F4

5.The Thirteenth Floor (Etajul 13) – SF inspirat din romanul Simulacron-3 (1964), scris de Daniel F. Galouye (regia Josef Rusnak)

F5

6.The Fountain (Fantana) – drama romantica (2006), cu elemente fanteziste, istorice și religioase, deopotrivă (regia Darren Aronofsky)

F6

7.The Truman Show – dramatic (1998), inspirat din lumea „reality-show” (regia Peter Weir)

F7

8.Memento – inspirat dintr-o nuvela scrisă de Jonathan Nolan, 2000 (regia Christopher Nolan)

F8

9.The Matrix – 1999, SF-ul care și-a adjudecat patru premii Oscar (regia Lana și Andy Wachowski)

F9

10.Den brysomme mannen – norvegian, 2006, titlul internațional „The Bothersome Man” (regia Jens Lien).

F10

      Articole recomandate