Zece cărți bune care te vor ajuta când îți va fi rău

Sunt cărți pe care le citești pentru că așa trebuie, fără a-ți trezi o anumită stare. Sunt însă și cărți care, pe lângă mesajul transmis, te ajută să treci peste anumite perioade dificile din viața ta.

Îți recomandăm 10 cărți care te vor ajuta când îți va fi rău:

Alex Novak – „Cartea care nu există”

De ce nu știm ce să facem cu viața noastră?

Apropie-te de orice om și întreabă-l: „Care este scopul tău în viață?”. Vei fi uimit, dar mulți, foarte mulți vor fi indeciși. Este impresionant. Suntem gata să alergăm după autobuz, doar pentru a economisi câteva minute. Dar nu vrem să aflăm ce să facem cu viața noastră. Dar altceva este groaznic…

Groaznic este faptul că majoritatea oamenilor, nu se întreabă niciodată pentru ce trăiesc. Ei, pentru ce? Doar este creat deja un drum: mai întâi liceul, apoi facultatea, apoi job-ul, iar la sfârșit – pensia. Da. Dar toate astea pentru ce sunt?

Uită-te la cei care au realizat ceva în viața lor. Fiecare a știut ce vrea de la viață. Mai mult, știau exact ce vor, nu era doar o reprezentare a imaginației lor. Un scop bine determinat reprezintă jumătate din succes.

Dar, să te decizi pe care drum să mergi în viață, este dificil, nu-i așa? După ce vei citi această carte, cu siguranță îți vei alege ce vrei să realizezi și spre ce vrei să tinzi. Dar trebuie să faci primul pas – decide-te să lucrezi asupra ta.

Încetează să mai plutești în vânt ca o frunză de toamnă și asumă-ți responsabilitatea pentru propria ta viață. Din păcate, generația noastră, își pierde treptat capacitatea de a controla propriul destin. Este timpul să schimbăm acest lucru, nu crezi?

Gregory David Roberts – „ Shantaram”

Unul dintre cele mai izbitoare romane de la începutul secolului XXI. Este mărturisirea refractată a unui om, care a reușit să iasă din întuneric și să supraviețuiască, a completat listele de bestseller-uri și a câștigat dreptul de a fi comparat cu cei mai buni scriitori ai timpurilor moderne, de la Melville la Hemingway.

La fel ca și autorul, eroul acestui roman s-a ascuns mulți ani de poliție. Fiind lipsit de drepturile părintești în urma divorțului cu soția, devine dependent de droguri, comite o serie de jafuri și este condamnat de către un tribunal australian la 19 ani de închisoare.

Evadând din închisoare, ajunge în Bombay, unde devine falsificator și contrabandist, vinde arme și participă la confruntările mafiei indiene. Își găsește adevărata dragoste pentru a o pierde și a o găsi din nou…

Vadim Zeland – „Spațiul variantelor”

Transurfing – este o tehnică care ne dă puterea de a face imposibilul din punctul de vedere al uzanței existente și anume, să îți protejezi soarta așa cum ți-o dorești. Transurfingul nu este o metodă nouă de autoperfecționare, ci este un nou mod de a gândi și acționa pentru a obține ceea ce dorim. Nu să obținem prin strădanii, ci să primim. Nu să ne schimbăm, ci să ne întoarcem către noi înșine.

Timothy Galway – „Jocul interior și Munca”

Cartea cunoscutului Timothy Galway, arată cum să-ți descoperi oportunitățile, să obții rezultate înalte și să eviți în același timp suprasolicitarea, să obții noi cunoștințe și să te bucuri de lucru. Cum să depășești plictiseala asociată cu un job monoton?

Cum înveți să te concentrezi și cum să îți schimbi atenția pentru a te putea relaxa? Cum să te pui în locul celuilalt om – elev, client, cumpărător – și să empatizezi? Răspunsurile la aceste întrebări le puteți afla din carte.

Cartea se adresează celor implicați în afaceri, consultanță, trening și tuturor cititorilor care doresc să învețe cum să lucreze eficient, să învețe și să se distreze în același timp.

Eckhart Tolle – „Puterea prezentului”

Toate problemele, durerea și suferința generate de mintea noastră egoistă, se agață de falsul „EU”. Poți evada din această captivitate numai fiind absolut implicat în prezent – singurul punct real din viața ta. Anume în prezent găsim adevărata noastră esență și bucurie. De-asemenea, înțelegem că perfecțiunea și integritatea nu reprezintă un scop, ci o realitate disponibilă acum.

Untitled design-min

Tom Peters – „Re-imagine”

O carte impresionantă, cu o mare încărcătură emoțională. Un apel puternic pentru schimbare și gândirea imparțială. Trebuie să o citești ca „Introducerea în psihanaliză” de Freud. Câte un capitol pe zi pentru a o înțelege mai bine.

Ayn Rand – „Atlas Shrugged”

Este lucrarea cea mai importantă a scriitoarei ruse Ayn Rand prezentată în străinătate, tradusă în mai multe limbi și care a avut un impact extraordinar asupra minții mai multor generații de cititori. Opera atrăgea prin romantismul său extrem, prin filozofia accesibilă, ca și prin respingerea convențiilor și autorității tradiționale. Critica de specialitate a fost foarte aspră. „Ar fi greu să găsești o astfel de colecție de grotesc și excentricitate în afara unui azil.”

Marcus Buckingham, Curt Coffman – „First, Break all the rules”

Autorii cheamă manageri să-și personalizeze stilul lor și să nu-i alinieze pe toți după un anumit criteriu. Pentru a ajunge la această concluzie, aceștia au organizat mai mult de 80 mii de interviuri cu managerii de top. În carte găsești o mulțime de sfaturi utile.

Osho – „Intimitate. Încrederea în sine și în celălalt”

Toată lumea se teme de intimitate, pentru că înseamnă să te expui în fața unui străin – și toți suntem străini, nimeni nu cunoaște pe nimeni. Suntem străini chiar și cu noi înșine, pentru că nu știm cine suntem.

Intimitatea te apropie de un străin. Trebuie să renunți la toate apărările; numai atunci intimitatea e cu putință.

Pe de-o parte, intimitatea este o nevoie esențială, așa că fiecare tânjește după ea. Vrei ca cealaltă persoană să fie intimă cu tine, astfel încât să renunțe la apărare și să devină vulnerabilă, să-și descopere toate rănile, să renunțe la toate măștile și la falsa personalitate, să rămână în pielea goală, așa cum e. Dar nu vrei să renunți la apărările tale. Iată și conflictul dintre prieteni, dintre îndrăgostiți.

Robin Sharma – „Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul”

A devenit un bestseller în multe țări ale lumii. Cartea lui Robin Sharma ne spune povestea extraordinară a lui Julian Mantle – un avocat-milionar, care se prăbușește într-o sală de tribunal în urma unui atac de cord. Colapsul fizic îi generează o criză spirituală, obligându-l să-și înfrunte propriile temeri și limitări și să caute răspunsuri la cele mai apăsătoare întrebări ale vieții.

calugar-min

Sursa: Devorbacutine

      Articole recomandate