YouTube va difuza cele mai bune competiţii fotbalistice din lume pe un canal special

YouTube a încheiat un parteneriat prin care va difuza cele mai bune competiţii fotbalistice din lume pe un canal special dedicat fotbalului, care se va numi „Love Football„, informează broadbandtvnews.com.

Cel mai bun conţinut din fotbalul internaţional va ajunge pe YouTube în baza unui parteneriat pe care site-ul de partajare de fişiere video deţinut de Google l-a încheiat cu compania specializată în digital Rightster şi MP & Silva, o agenţie specializată în drepturile de difuzare în media a competiţiilor sportive internaţionale.

În urma acestui parteneriat, pe YouTube va fi creat un canal special dedicat fotbalului, intitulat „Love Football”, care va include competiţii de top din cele mai importante campionate mondiale, precum Serie A (Italia), Ligue 1 (Franţa), U. S. Major League Soccer, Serie A şi Championship (Brazilia) şi FA Cup şi Capital One Cup (Marea Britanie).

În oferta noului canal de pe YouTube se vor regăsi interviuri cu jucători şi manageri ai echipelor şi documentare.

Însă vor exista şi restricţii în privinţa drepturilor de difuzare din anumite competiţii fotbalistice. De exemplu, înregistrările din Ligue 1 (Franţa) nu vor fi disponibile utilizatorilor din Franţa şi Spania, în timp ce English FA Cup va fi disponibilă numai pentru utilizatorii din Asia (cu excepţia celor din Thailanda) şi din anumite ţări europene: Germania, Italia, Turcia, Belgia, Portugalia, Austria şi Elveţia. Pe de altă parte, înregistrările din U.S. Major League Soccer nu vor fi disponibile în Statele Unite ale Americii şi Mexic.

„Suntem încântaţi să oferim conţinut din Seria A italiană, Liga 1 franceză şi din alte competiţii internaţionale comunităţii YouTube pasionate de fotbal”, a declarat Stephen Nuttall, care conduce divizia de sport al YouTube EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, n.r.).

Site-ul de partajare de fişiere video YouTube, proprietate a grupului Google, a devenit una dintre cele mai importante surse de informare din lume, potrivit unui studiu realizat de centrul de cercetare american Pew, publicat în Statele Unite în luna iulie. Acest studiu a evidenţiat faptul că subiectele de actualitate au fost cele mai căutate pe YouTube într-o perioadă de 15 luni, între 2011 şi 2012.

Totodată, YouTube susţine că peste 72 de ore de înregistrări video sunt postate pe site în fiecare minut şi că peste patru miliarde de fişiere video sunt vizionate în fiecare zi.

      Articole recomandate