YouTube a împlinit şapte ani (Video)

YouTube a împlinit şapte ani de când a pornit în mediul online. La început un site independent, platforma a fost cumpărată de către Google şi şi-a păstrat supremaţia în categoria site-urilor de distribuire de fişiere video.Pentru a marca acest moment, YouTube a postat un video pe pagina oficială de pe site, unde a oferit mai multe statistici. Astfel, în acest moment sunt urcate 72 de ore de conţinut video pe minut, cu apropae 50% mai mult decât aceeaşi perioadă a anului trecut, când se urcau 48 de ore pe minut.

La nivelul timpului petrecut vizualizând filmuleţele, cei 800 de milioane de utilizatori urmăresc 3 miliarde de ore de conţinut video. Practic, acest lucru înseamnă că, lunar, un utilizator urmăreşte în medie 15 minute de video pe site.

YouTube a fost fondat de trei foşti angajaţi de la PayPal, Chad Hurley, Steve Chen şi Jawed Karim în 2005. În octombrie 2006, Google a plătit 1,65 de miliarde de dolari pentru companie. De-a lungul timpului, site-ul a fost interzis în mai multe ţări din lume din cauza conţinutului încărcat de către utilizatori. Turcia, Tunisia şi Iran au impus de-a lungul timpului sancţiuni, iar în 2008 Pakistanul a blocat accesul la site din cauza unor imagini ofensatoare privind religia islamică.

      Articole recomandate