“Youth@Work”: primul joc online din Moldova împotriva şomajului (Video)

123

Problemele sociale pot fi mai uşor înţelese şi soluţionate prin paşi simpli şi inteligenţi. Din acest motiv începând cu 7 aprilie tinerii vor avea o posibilitate inedită de a lupta îmotriva şomajului: un joc online care vrea să ajute tinerii să aibă un rol activ în valorificarea potenţialului pe care îl posedă. 

Ideea creării acestui joc a fost rezultatul consultațiilor publice privind Agenda de Dezvoltare după 2015, termenul când expiră Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului (ODM). În rezultatul consultaţiilor tinerii din Moldova au spus că îşi doresc oportunităţi de angajare în câmpul muncii.

Youth @ Work va crea o platformă potrivită pentru a discuta referitor la soluțiile ce țin de criza ocupării forței de muncă și lipsa de oportunități cu care se confruntă tinerii din Republica Moldova.  Este un instrument de participare la îmbunătățirea comunităților în care trăiesc, o posibilitatea reală de a schimba lucrurile din societate spre un viitor mai prosper. Șomajul în rândul tinerilor are o multitudine de cauze legate de sistemul educațional, migrare, culturală, dar și economie.

Youth@Work oferă posibilitatea tinerilor de a discuta probleme ce țin de angajare, șomaj, motive care generează aceste fenomene, sa își exprime opinia referitor la ceea ce lipsește sau trebuie îmbunătățit în comunitățile noastre. Ai vreo idee care are nevoie de finanțare? Promovează-ți proiectul prin joc! Cele mai populare propuneri, susținute de o majoritate de jucători, vor fi identificate de către participanți și finanțate la sfârșitul jocului.

Proiectul este implementat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) în colaborare cu Colegiul Emerson din Statele Unite ale Americii şi cu sprijinul financiar al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și UE.

Youth@Work te provoacă să participi la trei misiuni care sunt limitate în timp:

  • misiune 1: Aprilie 7 – Aprilie 14
  • misiune 2: Aprilie 14 – Aprilie 21
  • misiune 3: Aprilie 21 – Aprilie 28

Ai scăpat o misiune? Nu îți fă griji, încă mai sunt multe pentru a fi jucate!

Înregistrează-te acum și fii gata să contribui la schimbarea comunitatății tale! Dacă distribui pagina aceasta prietenilor tăi o să putem primi și mai multe idei geniale pentru joc. Mai multe detalii pe communityplanit.org, cât şi pagina de Facebook.

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate