WikiLeaks continuă lupta pentru adevăr.Julian Assange: ‘avem surse peste tot’!

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a afirmat luni că site-ul este activ în continuare, are o susţinere populară crescută, o „puternică situaţie” financiară împotriva contraatacurilor bancare, „mii de dezvăluiri” pe viitor şi „surse peste tot”, relatează AFP.

„Lucrurile s-au complicat, în sensul că avem bătălii juridice în curs în mai multe ţări, mai multe jurisdicţii”, a declarat Assange în cadrul unei videoconferinţe cu Adunarea Generală a Societăţii Interamericane de Presă (SIP) din Lima.

„Dar avem mii de dezvăluiri pe viitor pentru publicaţii, contracte cu 50 de mass-media din lume”, a adăugat fondatorul site-ului, a cărui difuzare de telegrame diplomatice americane la sfârşitul lui 2010 a declanşat un seism diplomatic.

În pofida contraatacurilor bancare şi financiare împotriva WikiLeaks, „suntem într-o situaţie financiară destul de puternică pentru a supravieţui cu ajutorul rezervelor noastre de bani de 11 luni” şi „nu trebuie să concediem pe toată lumea, ceea ce este o situaţie excepţională în lumea mass-media”, a ironizat el.

Julian Assange a calificat drept „extraordinară” mişcarea Occupy Wall Street şi repercusiunile acesteia în mai multe ţări, calificând-o drept o mişcare „inspirată parţial” de WikiLeaks şi care va alimenta „o bază de susţinere, dar şi o bază de surse” pentru organizare.

„Avem surse peste tot. Avem surse printre paznicii clădirilor, consultanţi, agenţi de informaţii, politicieni etc”, a afirmat el.

„Susţinerea presei şi a oamenilor nu a fost niciodată atât de puternică” pentru WikiLeaks, care se vrea „o agenţie de informaţii a poporului„, a conchis Julian Assange, aplaudat de liderii din presă participanţi la conferinţă.

Assange, aflat în libertate condiţionată în apropierede Londra în aşteptarea unei eventuale extrădări către Suedia, unde este acuzat de viol, şi-a făcut sâmbătă apariţia în City, centrul financiar al Londrei pentru a aduce sprijin celor 800 de „indignaţi”.

      Articole recomandate