WE GO – tinerii din Moldova care călătoresc frumos, ieftin și cu multe aventuri!

we go

Călătoriile întotdeauna au fost cele mai bun motiv să lași deoparte monotonia zilei, să te distrezi la maximum și să îți reîncarci bateriile pentru mult timp înainte.

Atunci cînd spunem WE GO, spunem și călătorii frumoase, ieftine și cu multe aventuri. Așa a apărut prima Asociație din Republica Moldova, creată cu scopul de a întruni toți tinerii care doresc să pornească spre aventura vieții.

Însă mult mai multe detalii pot oferi chiar membrii WE GO, într-un interviu interesant:

1. Moldovenii și călătoriile: cît de compatibile sunt aceste 2 cuvinte?

Compatibilitate? Nu aș zice. Moldovenii care s-au regăsit în călătorii, cred ca au deviat un pic de la semnificația cuvîntului moldovean.

2. Ce vă provoacă de fiece dată să porniți într-o nouă călătorie? 

Eu altceva nu înțeleg, ce mă provoacă de fiece dată să mă întorc înapoi?

WE8

3. Dacă ar fi să luați cu voi 3 personalități celebre din Moldova, care ar fi acestea?

Cei 3 Vlazi. De ce? Am înțeles că rechinii e bine de prins la carne umană.

4. De unde a venit ideea We Go și pînă unde vreți să ajungeți? 

Ideea de a călători a venit demult. După prima călătorie a lui Max Lupașcu în India s-a născut denumirea acestui proiect – WE GO. Însă ideea de a organiza călătorii în grup a venit acum recent, spontan. Iată de la 2 luni de la fondarea asociației, am avut deja o călătorie în cadrul proiectului în Mallorca, în cîteva zile mergem în Cipru, în octombrie ne așteaptă insulele Canare, și acum adunăm o grupă în Sardinia pentru septembrie. Dacă e de vorbit unde vom ajunge, nu e momentul potrivit de a spune ceva. Știm unde dorim să ajungem, știm ce dorim să avem, dar la fel cunoaștem că în drumul spre atingerea scopului vor apărea atîtea cotituri ispititoare, că posibil vom devia spre ceva mai bun, despre care acum nu ne imaginăm că poate fi. Dacă e să vorbim la general, mai global, unica ce pot zice cu siguranță, despre WE GO se va ști pe toate continentele lumii, chiar și pinguinii din Antarctida, căci în cîțiva ani vom merge și încolo!

996852_177939995708752_1765797900_n

 5. Care au fost cele mai interesante și cele mai periculoase călătorii?

Cred că cea mai periculoasă și cea mai interesantă călătorie o putem numi una – călătoria în Sri Lanka. Dar la fel, periculoasă într-un sens foarte ‘’moale ‘’al cuvîntului. Ce ține de interesante, cred că nu e nimic de zis aici, filmulețele WE GO Sri Lanka transmit pe deplin atmosfera acelei călătorii.

6. Următoarele destinații We Go? 

Cum și am zis mai sus, Cipru, Insulele Canare, cel mai probabil și Sardinia. În curînd vor apărea destinații noi, ne vom orienta spre Africa și Asia în perioada noiembrie – martie.

7. De exemplu, un moldovean în această lună vrea să pornească într-o călătorie cu We Go. Ce trebuie să facă?

Să ne contacteze și să expună dorința de a merge. Unicul fapt ce îi oprește pe unii e necesitatea de a achita călătoria din timp, uneori chiar și cu 2 luni, căci atunci biletele de zbor mai sunt la preț favorabil. Dar asta e un scop al nostru, să călătorim la preț cît mai mic.

8. Orice călătorie își are aventura ei de dragoste. Voi ați avut parte de astfel de aventuri?

Da, evident, dragostea e prezentă. Călătoria din momentul decolării și pînă la momentul aterizării e plină de acest sentiment, căci începem a ne iubi și prețui viața cu adevărat!

WE7

9. Spuneți cîteva avantaje ale unei călătorii We Go.

a)     Prețul mic al călătoriilor

b)     Călătoriile noastre sunt niște aventuri, unde odihna e prezentă doar cînd dormim

c)      Noi schimbăm modul de gîndire al oamenilor

d)     Cunoștinte, prietenii noi

e)      Noi ne orientăm spre destinații care nu le oferă nici o agenție turistică din Moldova

f)       Oamenii ce călătoresc cu noi încep a prețui lucrurile care întradevăr au valoare în viață, și însăsi viața și multe altele…

10. Vă amintiți una din cele mai amuzante situații din timpul călătoriei?

Nu-mi amintesc ceva concret, sunt multe situații care devin amuzante în timp, pe cînd atunci la moment credeam că se duce Pamîntul de sub picioare, cum ar fi întîrzieri la îmbarcare, genți uitate prin aeroport și portofele pe la turnul Eiffel, sărituri nereușite în apă de la 10-15 metri și asa mai departe. Din fericire toate au avut final pozitiv.

11. Și un îndemn pentru toți moldovenii!

Aici îmi vin în gînd cuvintele spuse de Anatole France: Uneori, o zi petrecută în alte părți îți dă mai multe, decît 10 ani acasă!


Tinerii dornici de aventuri frumoase, pot contacta membrii asociației pe pagina acestora de facebook: WeGO

WE GO!

Vitali Cipileaga

Citește și: Aventura vieții: Un grup de tineri basarabeni au realizat cel mai tare documentar în Sri Lanka

      Articole recomandate