Voxiebox – un display holografic pentru universul gaming (Video)

Universul gaming de mâine ar putea îmbrăţişa conceptul de display holografic, graţie prototipurilor dezvoltate în prezent, în laboratoarele dinamicilor actori tehnologici de pe scena de profil.

Este şi cazul interesantului model Voxiebox, care avansează o soluţie ce pare desprinsă direct din scenariile SF ale anilor ’70-’80.

În esenţă, este vorba despre un display holografic cu adevărat spectaculos, în măsură să ofere o „platformă tridimensională” pentru ambientele gaming, cu elemente complex reprezentate, pe fondul unui panou virtual, care „levitează” sub ochii utilizatorilor.

O demonstraţie practică pentru acest prototip în salsa futuristă, a avut loc zilele trecute, cu prilejul evenimentului Games Forum, organizat la New York, dedicat cu precădere dezvoltatorilor independenţi.

Responsabilul proiectului, Sean Kean, a declarat că Voxiebox nu este însă destinat comercializării (cel puţin nu în această fază iniţială), ci ambientelor de tip „sală de jocuri”.

Pentru moment, Voxiebox nu se poate lăuda cu o rezoluţie de nota zece, dar neajunsul ar putea fi înlăturat în perioada imediat următoare, graţie îmbunătăţirilor pe care producătorul estimează să le adauge treptat.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate