Votează John Onoje! Emigrantul din Siera Leone se vrea presedinte

Deși alegerile președintelui din 18 noiembrie nu au avut loc din lipsa de candidați, ce-a de-a doua tentativă continuă să trezească interesul multor doritori de a guverna țara noastră. Unul din ei este și John Onoje, moldoveanul de origine africană, cunoscut și prin recentele proteste împotriva prezenței armatei  a 14-a pe teritoriul Republicii Moldova.

Ieri, John, îmbrăcat la patru ace, s-a prezentat în fața comisiei speciale pentru alegerea președintelui, ca să ridice actele necesare pentru a se înscrie în cursă.

Se pare că principalul motiv de a candida la funcția de președinte este dorința lui Onoje de a soluționa problema transnsitreană. „Noi avem multe probleme – Transnistria – în primul rînd. Oamenii care sunt acum la putere nu sunt serioși, sunt mulți trădători. La noi e rusificare, și în Parlament vorbesc limba rusă. Noi vrem să fim cu frații din România”, a declarat acesta.
Emigrantul din Siera Leone speră că va avea susținerea deputaților liberali și democrați, mai puțin a celor liberal-democrați, dar spune că nu a discutat deocamdată cu niciun parlamentar.

După ce ieri John Onoje a hotărât să candideze la funcția de președinte al țării, pe rețelele de socializare a apărut și un banner de promovare a candidaturii acestuia. Mai în glumă, mai în serios, internauții spun că îl susțin pe acesta „să facă ordine în țară”. 

Originar din Sierra Leone, unde în anii 90 a izbucnit un război civil, John Onoje locuiește de 13 ani în Republica Moldova, iar la începutul lui 2011 a devenit cetățean al acestei țări.
Sursa: Unimedia.md , Curaj.tv

Later update

      Articole recomandate