Violetul – rege pe 2014: Pantone a anunţat oficial culoarea anului

1

Pantone – autoritatea incontestabilă în materie de culori dominante în universul modei, a anunţat oficial regele nuanţelor pentru anul viitor: radiant orchid, sau mai pe româneşte, violet.

Topul fashion al culorilor pe 2014, va fi dominat aşadar de o nuanţă care a avut darul de a surprinde şi a incita în bună masură interesul marilor case de modă şi designerilor din lumea întreagă.

Pe cât pare de copilăresc la prima vedere, violetul nu este simplu de gestionat, indiferent de mediul în care urmează să fie utilizat, dar provocarea este cu atât mai intensă.

Toate variaţiunile pe această temă par să se anunţe binevenite, de la nuanţa de lilà soft şi până la magnificul mov intens, cu includerea tonurilor intermediare, impunând vitalitate, energie şi pasiune, fără a diminua efectul rafinat şi sofisticat de ansamblu.

F

De amintit că pentru anul acesta, când paleta culorilor sugerate de Pantone a fost dominată de verde, culoarea secundară recomandată a fost tocmai violet, ca şi cum s-ar fi anunţat deja, în mod mai mult sau mai puţin discret, un trend pentru 2014.

Vibraţia numita „Radiant Orchid”, ne va influenţa aşadar alegerile vestimentare, începând cu luna ianuarie, invitându-ne la o abordare uşor excentrică a chestiunilor de ordin fashion, la originalitate şi inovaţie, deopotrivă.

F2

 

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate