Video: Ultimul zbor al navetei spațiale Discovery

Naveta Discovery a realizat ieri ultimul zbor, de la Centrul Spatial Kennedy din Florida catre aeroportul Dulles din Virginia. Zborul a fost realizat cu ajutorul unui avion Boeing 747 modificat.

Prima misiune a navetei Discovery a avut loc pe data de 30 august 1984 si a constat in lansarea a doi sateliti de comunicatii. In cei 27 de ani de activitate si peste 200 de milioane de km de zbor, naveta a lansat o serie de sateliti si a realizat misiuni de cuplare si aprovizionare cu statiile spatiale Mir si Internationala.

Pe 24 aprilie 1990, Discovery a lansat celebrul telescop spatial Hubble. Ultimul misiune a navetei a fost realizata la inceputul anului trecut pe 24 februarie 2011 si a constat in aprovizionarea Statiei Spatiale Internationale.

Naveta Discovery va fi expusa intr-un muzeu in Washington. Si celelalte doua navete americane intra in istorie. Endeavour isi va gasi locul din toamna intr-un muzeu in Los Angeles in California, iar naveta Atlantis va ramane la Centrul Spatial Kennedy din Florida.

      Articole recomandate