Video: Pussy Riot a înregistrat un nou videoclip, în care dă foc unui portret al lui Putin

Trupa activistă rusă Pussy Riot a realizat un nou videoclip în care dă foc unui portret al preşedintelui Vladimir Putin, căruia Lech Walesa i-a scris recent pentru a le elibera pe cele trei membre ale formaţiei condamnate la doi ani de închisoare, informează Reuters.

Formaţia rusă care militează contra lui Putin are mai multe membre, dintre care trei au fost condamnate la doi ani de închisoare, pe 17 augut, după o manifestare sub forma unei „rugăciuni punk” într-o catedrală din Moscova, ce a avut loc în februarie.

Două alte membre care au luat parte la acel protest, dar nu au fost identificate, au fugit din Rusia, potrivit trupei, autorităţile neputându-le localiza nici pe celelalte în jur de 12 femei care continuă să activeze sub numele Pussy Riot.

Într-un nou videoclip, postat pe internet, trei membre ale trupei coboară pe faţada unei clădiri în construcţie, pe care apoi este desfăşurat un banner alb de mari dimensiuni cu o femeie ce ţine o chitară, pe care este scris şi „Pussy Riot”. Mai jos, atârnă portrete ale lui Vladimir Putin şi Alexander Lukashenko, preşedintele Belarusului.

      Articole recomandate