Cum a reuşit o femeie să trăiască fără bani timp de 16 ani

Heidemarie Schwermer, o femeie în vârstă de 69 din Germania, a trăit timp de 16 ani fără să cheltuiască bani şi încearcă acum să convingă şi alte persoane să îi urmeze exemplul, informează Business Insider.

Iniţial, femeia a vrut să vadă dacă poate trăi fără bani pe o perioadă de un an. Pentru a realiza acest lucru, ea şi-a deschis un magazin în care clienţii făceau schimb de bunuri şi servicii. Pentru că s-a dovedit a fi un succes, ea şi-a vândut toate bunurile, a renunţat la slujba sa şi chiar la apartamentul în care locuia.

Schwermer trăieşte o viaţă de nomad şi oferă servicii de menaj şi de grădinărit pentru hrană şi cazare. Ea susţine că nu a fost niciodată mai fericită şi a scris trei cărţi despre evoluţia sa către o viaţă lipsită de bani, donând toate veniturile provenite din vânzarea lor.

O viata plina pe care a vrut sa o impartaseasca si celorlati, nu neaparat prin promovarea stilului sau de viata, ci prin istorisirea ei in paginile cartii “The sterntaler experiment – my life without money”, carte care s-a bucurat de un mare succes fiind tradusa in italiana, spaniola, japoneza si sud-coreeana.

Ea nu are nici macar asigurare de sanatate, nevrand sa fie acuzata de “jefuirea” statului si fiind convinsa ca vindecarea adevarata sta in puterea fiecarui om. Metoda pe care o practica, daca simte vreo durere fizica, este sa puna mana peste locul dureros si sa foloseasca puterea mintii iar durerea, conform ei, dispare.

Pe baza stilului său de viaţă a fost realizat şi un documentar, numit „Trăind fără bani” LivingWithout Money :

 

      Articole recomandate