Video.Candidat supriza la alegerile din SUA: O pisica vrea sa fie senator de Virginia

In cursa electorala pentru postul de senator in Virginia, Statele Unite, a aparut un nou candidat – este vorba despre o pisica. Desi nu are dreptul sa faca parte din legislativ, aceasta are un website, sigla si o reclama pe YouTube.

George Allen şi Tim Kaine sunt principalii candidaţi la postul de senator, dar ei au în prezent un rival – o pisică pe nume Hank s-a înscris în cursă.

Iar Hank are multe propuneri de campanie, după cum arată contul său de Twitter. El pledează pentru proiecte de lege privind protecţia datelor personale şi protecţia drepturilor consumatorilor.

„Hank ştie că cheia pentru o Americă şi un viitor mai bun o reprezintă crearea de locuri de muncă, slujbe ce vor permite îmbunătăţirea străzii, oraşului, statului şi naţiunii”, potrivit paginii de Facebook a animalului.

Cu toate acestea, Hank întâmpină un obstacol în cursa pentru Senat. Legea americană prevede că toţi candidaţii la funcţia de senator trebuie să aibă cel puţin 30 de ani, iar Hank are numai 8, conchide ironic Huffington Post.

Motanul Hank are noua ani si fost salvat de asociatia Animal Allies din Fairfax Station. Acesta are un singur slogan in campania electorala, si anume „miau”.

Nu este pentru prima oara cand un animal a candidat pentru o functie publica. Legea prevede ca senatorii trebuie sa fie oameni, insa unele animale au castigat si alegeri locale.

In oraselul Rabbit Hash din Kentucky este primar un caine, iar in Sunol, California, a fost primar un alt catel in anii ’80.

      Articole recomandate