Video: Bloggerul care a fost plătit cu 500.000 de dolari pentru a organiza dezastru din 7 aprilie. Dezvăluiri șocante

Bloggerul Eduard Baghirov, care a fugit în Rusia după ce a fost arestat la domiciliu în R.Moldova, povesteşte cum a fost plătit de deputatul comunist Mark Tkaciuk cu 500.000 de dolari pentru a organiza evenimentele din 7 aprilie 2009, relatează PRO TV Chişinău.

Sunt un anticomunist înfocat, de aceea, când a venit vorba să particip la înlăturarea regimului comunist, am acceptat bucuros să mă implic. Vladimir Voronin nu ştia pe atunci că îşi sapă singur groapa„, a declarat bloggerul rus Eduard Baghirov, care mărturiseşte că a fost angajat de Mark Tkaciuk pentru 500.000 de dolari.

Eduard Baghirov

Pentru că nu a primit toată suma, Baghirov s-a hotărât să povestească totul într-un filmuleţ postat pe Internet, care reuneşte mărturii şi declaraţii ce răstoarnă tot ce se ştia până în prezent despre evenimentele din 7 aprilie.

Revoluţia din R.Moldova nu a fost comandată din Rusia, ci din R.Moldova, de Tkaciuk. De la început am avut instrucţiunea: fără cadvre. Eu mi-am organizat băieţii. Ei au trăit un an şi jumătate acolo, s-au adaptat, unul a vrut să se căsătorească„, povesteşte Baghirov.

La trei ani de la evenimentele de la 7 aprilie din R.Moldova, vinovaţii rămân în libertate

Nimeni nu îşi asumă răspunderea pentru ce s-a întâmplat în R.Moldova la 7 aprilie 2009, iar la trei ani de la aceste evenimente, cei care au distrus clădirile preşedinţiei şi Parlamentului rămân nepedepsiţi, la fel ca poliţiştii care au torturat tineri în detenţie, relatează PRO TV Chişinău.

Johnatan Netaniahu, unul dintre presupuşii organizatori ai evenimentelor din aprilie 2009, arestat pentru o perioadă de timp şi apoi declarat brusc nevinovat şi eliberat, slujeşte în prezent la biserica Sfânta Vineri din capitala moldoveană. Nu este clar cum a fost pronunţată sentinţa, dar cert este că, într-o perioadă de timp scurtă, după schimbarea guvernării, mai multe persoane cercetate pentru instigare la violenţe au fost declarat nevinovate.

În plus, poliţiştii care au maltratat tineri în noaptea de 7 spre 8 aprilie, în stradă şi apoi în comisariate au rămas nepedepsiţi. Vitalie Creţu, care a fost urmărit şi bătut pe teritoriul spitalului numărul unu îşi caută şi în prezent dreptatea în instanţe. Alexandru Mocanu, pe care îl acuză că l-a bătut, era angajat la SCUT, iar în prezent lucrează în Poliţia Rutieră din capitală.

Şi controversatul Ghenadie Floreac a fost promovat. Fost poliţist la comisariatul centru, acesta fusese condamnat pentru maltratarea lui Anatol Mătăsaru la doi ani de închisoare cu suspendare. Despre el s-a spus că ar fi lovit mai mulţi tineri în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în noaptea de 7 spre 8 aprilie. În prezent el este vicecomisar al raionului Drochia, după ce Curtea de Apel l-a declarat nevinovat.

Până în prezent, timidele încercări de a-i incrimina pe vinovaţi au rămas fără rezultate. Nici părinţii lui Valeriu Boboc nu au aflat cine le-a ucis fiul. Singurul acuzat în acest caz se declară nevinovat deşi a fost văzut lovindu-l pe acesta cu picioarele. Unii politicieni care în perioada respectivă se aflau printre protestatari, în prezent se feresc să vorbească despre 7 aprilie.

Totodată, liberalii au emis un comunicat în care se arată îngrijoraţi că structurile abilitate tergiversează şi chiar blochează ancheta.Potrivit Procuraturii, până în prezent pe numele protestatarilor au fost intentate 102 dosare, dar majoritatea au fost încetate. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul poliţiştilor. Deşi au fost depuse 100 de sesizări, doar şapte au fost condamnaţi pentru tortură.

      Articole recomandate