Viața bate filmul – 30 de fotografii răscolitoare (Foto)

Știm cu toții că viața bate filmul: protagoniștii suntem noi, oamenii de rând, care scriem și rescriem scenarii unice, irepetibile, cu propria noastră existență, acumulând emoții și trăiri intense.

Cu cât acestea sunt mai numeroase, privind în urmă, peste umăr, descoperim că filmul vieții noastre este cu atât mai bogat, mai condimentat, mai mișcător, iar scenariul devine din ce în ce mai dificil de scris.

Iată de ce, când obiectivul aparatului de fotografiat reușește să imortalizeze, mai mult sau mai puțin întâmplător, frânturi din viețile oamenilor, cu o intensitate deosebită, într-o unică imagine, explodează uneori cele mai răscolitoare emoții.

Deși universul web abundă în astfel de colecții, cea pe care v-o prezentâm în cele ce urmează, sperăm să vă atingă sufletul, dezvăluindu-vă crâmpeie de evenimente sau ipostaze deosebite, de pe alte meridiane ale lumii:

F1

1.Proiectul intitulat „1600 de urși panda”, făcând parte din campania media WWF, a plasat  figurine din carton, reproducând, în marime naturală, 1600 de ursuleți, atâția cât încă mai viețuiesc pe Terra, pe strazile din Taipei, pentru a sensibiliza publicul cu privire la pericolul dispariției complete a acestei specii. Sloganul campaniei este: „Sunt 1600 azi, însă câți vor fi mâine?

F5

2.Vizitator imprudent al gradinii zoologice Chengdu, din China, atacat de un tigru de Bengal, provocat de pătrunderea intrusului biped pe teritoriul său de joacă. Aventurierul a fost salvat după ce felina a fost imobilizată cu tranchilizante, deși poate că intrusul și-ar fi meritat mai mult injecțiile, înainte de a pătrunde în zona interzisă vizitatorilor.

F6

3.Cuplu de tineri tailandezi, în timpul ceremoniei de nuntă: potrivit tradiției locale, perechea se culca scurta vreme într-un sicriu comun, pentru a alunga spiritele rele din viața lor și a se feri de necazuri în casnicie.

F7

4.Preoți ortodocși, rugându-se dinaintea clerului și forțelor de ordine, pentru restabilirea păcii și pentru sufletele victimelor violențelor fără precedent din piața Maidan, Ucraina.

F8

5.Sinistrați, în urma incendiului devastator izbucnit la periferia orașului Dhaka, care a provocat peste 200 de victime printre locuitorii baracilor din mahalale Bangladesh-ului. Focul a izbucnit din pricina unui scurtcircuit la nivelul unei instalații electrice improvizate.

F9

6.Girafa Marius, sacrificată la gradina zoologică din Copenhaga, pentru evitarea împerecherii masculului cu un exemplar de femela aparținând aceleiași familii. Întrucât nici o gradină zoologică europeana nu deține o girafă care să nu aibe legaturi genetice cu Marius, animalul a fost împușcat în fața vizitatorilor și servit drept prânz leilor.

F10

7.Un instantaneu surprins la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarna de la Soci – eveniment asupra căruia au planat, pe toata durata desfășurării competiției, umbra amenințatoare a tensiunilor sub semnul cărora Rusia și-a promovat politica internă și externă, reducând considerabil frumusețea întrecerilor sportive programate.

F11

8.Cargobotul spaniol „Luno”, frânt în două, asemenea unui vreasc, după ce s-a izbit de digul din Anglet, Franța, în timpul unei furtuni violente.

F12

9.Salve de tun, răsunând la Colombo, în Sri Lanka, pentru sărbătorirea a 66 de ani de la eliberarea țării de sub dominația Marii Britanii.

F13

10.Veșminte de gheață pentru localitatea slovena Postojna, dupa o lunga perioadă de ploi abundente, urmate de un viscol ce a lăsat un sfert din populație fără energie electrică.

F14

11.Aruncator de flăcări” uman, în timpul ceremoniei dedicate sărbătoririi Anului Nou conform calendarului local din Manila, Filipine.

F15

12.Campus amenajat în zona dedicată festivalului high-tech „Campus Party”, desfășurat în Sao Paolo, Brazilia, organizat anual pentru a celebra victoria binelui asupra răului într-un mod cu totul și cu totul original, reunind peste 7.000 de hackeri, programatori, gameri și „computer geeks”, sub semnul tehnologiei în slujba cunoașterii.

F16

13.Alpinist chinez, urmând spiritul complet de neințeles pentru țările europene și occidentale, imortalizat în timp ce escaladează complet dezbrăcat și fără cea mai mică masură de siguranță, stâncă „Alpaca”.

F17

14.Călător într-o mare de alb – ninsoare abundentă în Halifax, Canada. Daca nu cunoști bine drumul spre casă, e mai bine să rămâi în locația unde te-a prins troianul de zăpadă.

F18

15.Robert Burke – muzician de stradă, cunoscut sub pseudonimul „The Naked Cowboy” – cowboy-ul gol – cântă și pe vreme rea fără probleme, spre deliciul trecătorilor ocazionali de pe strazile din New York.

F19

16.Salt spectaculos în apele înghețate din Minsk, Belarusia, pentru recuperarea crucii ortodoxe, la sarbatoarea locală a Bobotezei.

F20

17.Manifestantă exprimandu-și într-un mod absolut original, apartenența la mișcarea pentru obținerea independenței Cataloniei de sub influența Spaniei, în față clădirii Parlamentului din Barcelona.

F21

18.Soldat susținut de câțiva agenți, după ce și-a pierdut cunoștință din pricina oboselii acumulate, în timpul vizitei oficial a președintelui sud-coreean Park Keun Hye, la New Delhi, în India.

F22

19.Jaf de TIR-uri, organizat de membrii Cartelului Templierilor, banda care acționează în statul Michoacan din Mexic. De data aceasta erau foarte însetați, se pare.

F23

20.Erupția vulcanului Sinaboung, din noiembrie 2013, a silit peste 20 de mii de persoane din Insula Sumatra, Indonezia, să-și părăsească locuințele.

F24

21.Baricade amplasate în Piața Maidan din Kiev, Ucraina.

F25

22.O palidă reminescenţă a sărbătorii Crăciunului, printre ruinele produse de taifunul care a distrus Tacloban-ul, în Filipine.

F26

23.Operațiune disperată de salvare a unui bărbat căzut prin crusta de gheață formată deasupra apelor din Changchun, în China.

F27

24.Bun venit la trecerea de pietoni de pe una din străzile din Shanghai, China – nu este un concurs de biciclete, ci doar o zi obișnuită, în care oamenii merg la treburile lor.

F28

25.Sonny – cățelul primei doamne a Statelor Unite, Michele Obama, dezechilibrând o fetiță de doi ani, în timpul prânzului oficial dinaintea sărbătorii Crăciunului cu personalul militar de la Casa Albă.

F29

26.Deviza orașului american Detroit, în toată splendoarea sa fluorescent-portocalie, anunță că „Nimic nu va putea opri Detroit-ul”, tocmai când metropola a fost declarată oficial în stare de faliment, incapabilă de a-și plăti datoriile în valoare de peste 18 miliarde de dolari.

F30

27.Cerșetor cu cămila, în Shaoxing, nădăjduind să câștige ceva mărunțiș, colindând zona de restaurante și magazine a orașului și sperând să atragă simpatia publicului, grație patrupedului său.

F31

28.Imagine suprinsa de pe Stația Spațiala Internațională, deasupra Chinei și Peninsulei Coreene – zona întunecată marchează aria Coreei de Nord.

F32

29.Vizitator” inopinant, într-una din încăperile fastuoase ale reședintei abandonate în grabă, de către fostul procuror general al Ucrainei, Viktor Psonka, după fuga ex-președintelui țării, Viktor Ianukovici.

F33

30.Și din nou Kiev – imagine surprinsă în noaptea dinspre 18 spre 19 februarie 2014, în timpul ciocnirilor violente cu forțele speciale Berkut, care au provocat o mulțime de victime în rândurile civililor. Ziua de 20 februarie a fost declarat doliul național în Ucraina.

Sursa: 24index.ru

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate