Vezi cum se sărbătoreşte în lume noaptea de Revelion

Noul an se sărbătoreşte cu mare fast în întreaga lume dar tradiţiile şi obiceiurile diferă foarte mult de la ţară la ţară, scrie click.ro.

Christmas Party Shot 2 (med res)

Iată care sunt unele dintre cele mai ciudate obiceiuri care se respectă în noaptea dintre ani:

Ecuador – Fotografii aruncate în foc

În seara de Revelion localnicii adună câteva fotografii realizate în ultimul an pentru a le arunca în foc. În acest fel, ei scapă de trecut şi sunt gata să îmbrăţişeze începutul noului an.

Germania – Metal topit într-un pahar cu apă

În noaptea de Anul Nou germanii toarnă metal topit într-un pahar cu apă. În contact cu apa metalul ia nişte forme ciudate care pot prezice viitorul. De exemplu, o minge înseamnă noroc în anul care vine, o ancoră înseamnă nevoia de ajutor, în timp ce crucea reprezintă moartea cuiva drag.

Mexic – Lenjerie intimă colorată

Mexicanii îşi asigură fericirea purtând lenjerie intimă colorată în noaptea dintre ani. Cei care doresc să-şi găsească jumătatea poartă lenjerie roşie, cei care vor noroc poartă lenjerie intimă galbenă.

Chile – Revelion în cimitir

De Revelion, chilienii mănâncă în familie, alături de rude. După cina tradiţională ei iau câteva scaune de acasă şimerg la cimitir aşteptând venirea noului an alături de cei care le-au fost dragi.

Bolivia – Lenjerie intimă de culoare galbenă

Înainte de Revelion, bolivienii merg la magazin şi îţi cumpără lenjerie intimă de culoare galbenă. Apoi aşteaptă miezul nopţii pentru a fugi şi a se schimba într-un loc ascuns. Se spune că norocul lor va veni la fel de repede.

Danemarca – Farfurii trântite de uşi

Danezii, în noaptea de Anul Nou, au obiceiul de a sparge farfurii de uşile prietenilor. Astfel, cu cât găseşti mai multe farfurii sparte de uşa ta, cu atât ai mai mulţi prieteni.

Scoţia – Suluri de smoală aprinse pe străzi

În unele sate sunt aprinse suluri de smoală care sunt lăsate apoi să se rostogolească pe străzi. Astfel, anul vechi este ars făcând loc celui nou. Scoţienii cred că prima persoană care le va intra în casă le va aduce ori noroc, ori ghinion. Anul cel nou va fi norocos dacă această persoană este un bărbat brunet care aduce un dar.

Italia – Lucruri aruncate pe fereastră

De anul Nou italienii aruncă pe fereastră obiecte vechi, simboluri ale anului care a trecut: vase, haine, piese de mobilier, etc. Toate acestea ajung direct în stradă. Obiceiul pare însă să dispară din cauza pericolului la care sunt supusi trecătorii.

Spania – Obiceiul celor 12 boabe de strugure

În Spania un obicei de anul Nou este să mănânci câte o boabă de strugure la fiecare din cele 12 bătăi ale ceasului care vestesc trecerea în noul an. Boabele de struguri reprezintă câte o dorinţă pentru fiecare lună a anului care urmează.

      Articole recomandate