Vezi care sunt cele mai scumpe băuturi alcoolice din lume

Coniacul este renumit ca fiind cea mai scumpa bautura alcoolica din lume. Când vine vorba de preturile piperate a celor mai scumpe bauturi alcoolice, coniacul nu este singurul care face parte din aceasta categorie.

5. Wiskey – 75.000 dolari – Cu siguranta nu veti putea gasi asa ceva în barurile sau magazinele de bauturi alcoolice pe care le frecventati. „The Macallan 1926 Fine and Rare” este cea mai scumpa sticla de wiskey din toate timpurile.

4. Tequila – 225.000 dolari – Cea mai mare suma de bani care a fost data vreodata pe o sticla de tequila a fost de 225.000 dolari. Sticla de tequila, „Ultra Premium Tequila Ley.925”, care este placata cu aur si platina a fost vânduta la o licitatie din orasulMexico în 2006. Aceasta bautura a fost produsa de compania HaciendaLa Capilla Distillery dinLos Altos, Jalisco

3. Vin – 275.000 dolari – Pornind de la o valoare de 160.000 dolari, acest vin „1787 Chateau Lafitteis”, a apartinut presedintelui american, Thomas Jefferson, care era colectionar de vinuri. Datorita initialelor numelui sau, care au fost inscriptionate pe sticla, vinul este considerat ca fiind cel mai scump la ora actuala.

2. Vodka – 1,06 mil. dolari – Când vine vorba de vodka, primul lucru care ne trece prin minte este Rusia. Surprinzator, cea mai scumpa sticla de vodka provine din Scotia. „Diva Vodka” este cea mai scumpa vodka din lume care aproape ca seamana cu o sticla de parfum. Fiecare sticla Diva contine pietre pretioase, semi-pretioase si diamante.

1. Coniac – 2 mil. dolari – Coniacul este considerat ca fiind cea mai scumpa bautura alcoolica din lume. „Henri IV Dudogon Heritage, care costa aproximativ 2 mil. dolari, are o vechime de 100 de ani. Aceasta sticla de coniac contine 41% alcool si este pietruita cu 6,500 de diamante exceptionale, platina si aur de 24 karate.

 

Cine a gustat măcar una din ele îl rugăm să se împărtaşească impresiile rămase.

      Articole recomandate