Vezi care sunt cele mai neobișnuite poduri din lume. Adevărate minuni arhitecturale

La momentul actual în lume există un număr uriaş de poduri. Podul este una din cele mai vechi invenţii ale umanităţii.

Când primii oameni mutau copaci de acolo unde au căzut, acolo unde era imposibil să treacă râul înot, au apărut primele poduri. Podurile unesc ceea ce a fost împărţit de natură. Unele dintre ele sunt capodopere de arhitectură, Yupi.md vă prezintă o galerie cu cele mai neobișnuite poduri :

Italienii au organizat un concurs de design pentru construirea unui pod cu lungimea de 20 de kilometri între orașele Bagnera și Scilla. Designul presupune încorporarea a 26 de turbine eoliene care ar produce 36.000.000 KWh pe an și 11.200.000 KWh pe an din energia captată de panourile solare încorporate în pavajul autostrăzii. Energia ar putea fi de ajuns pentru alimentarea a peste 15.000 de gospodării.

Compania arhitecturală  germană GERB Engineers a construit in Germania un pod foarte neobișnuit. Construția arată ca un dragon imens pe spatele căruia circulă automobilele.

Autoritățile orașului Denver se îngrijorează nu de automibiliști și nici de pietoni, dar de animalele și insectele cărora automagistrala le-a îngreunat traiul. Cu acest scop se propune construirea unui pod ce va uni cele două segmente ale pădurii ce sunt interesectate de trasa   I-70 West.

Piramidele egiptene au convins întreaga lume, că pe nisip se pot construi lucruri veșnice.   Aparent , acesta le-a servit drept motiv creatorilor podului Krusrak amplasat în Olanda , ei sunt ferm convinși că minunea lor va rămîne pe un timp asemănător cu piramidele faraonilor, deoarece podul e construit în formă de piramidă.

În ciuda faptului că China şi Hong Kong sunt acum o singură ţară,mişcarea în China se efectuiază  – pe dreapta, şi în Hong Kong – pe partea stângă. Acest lucru creează dificultăţi atunci când trecerea graniţei administrative dintre ele. Acesta este motivul pentru care un pod este construit între ele care va schimba automat pozișia automobilului fața de linia ce disparte benzile.

Chiar mai ciudat este structura podului, construit de compania WXY Arhitecture  în provincia chineză Sichuan. În cazul în care cautați vizual ceva similar cu acest pod neobişnuit, este probabil cel mai aproape de structura ADN-ului moleculei.

În centrul Londrei, la fel ca în centrul oricărui oraş mare de pe Pămînt, nu există absolut nici un spaţiu pentru o dezvoltare viitoare. Prin urmare,arhitectul, James Gardner ne îndemnă să invadăm regiunile înconjurate de ape ce sunt practic neatinse de viziunea arhitecților. Astfel el a propus proiectul său la bază căruia stă construcția unui pod ce va deveni  noul London Boulevard , pe strctură căruia sunt prevazute spații pentru amplasarea unor cafenele , magazine, teatre și alte localuri.

Compania Adidas a construit din bani proprii un pod destinat  pietonilor, ce intersectează o magistrală cu un flux abundent. Pare neobișnuit acest pod, deoarece arată ca fostul portar al echipei naționale a germaniei de fotbal Oliver Kahn, ce se aruncă după minge . 

În lista campionilor intră de asemenea podul olandez “Erasmusbrug“, din Rotterdam. Este un pod suspendat pe un singur pilon, compus din două structuri. Lungimea podului este de 802 metri.

În Germania, în Magdeburg, se află cel mai lung pod de apă din lume (numit “pod-apeduct”). Acesta contribuie la traversarea a două canale – canalul Mittelland şi canalul care leagă râul Elba şi Havel. Are lungimea de 918 de metri. Pe el pot trece atât navele cât şi pietonii.

      Articole recomandate