Vezi când se desfăşoară sesiunea suplimentară pentru examenele de BAC 2012

În perioada 2-18 iulie se desfășoară sesiunea suplimentară pentru examenele de bacaraureat.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei, ai Agenţiei de Evaluare şi Examinare au avut o întrevedere cu părinţii şi elevii lucrările cărora au fost anulate în această sesiune de bacalaureat. Este vorba despre cele circa 300 de lucrări anulate de Comisia Naţională de Examene, aparţinînd elevilor care au încălcat metodologia de desfăşurare a examenelor.

Părinţii şi elevii au solicitat Ministerului Educaţiei să reexamineze fiecare caz în parte. Ministerul Educaţiei a informat părinţii şi candidaţii că elevii lucrările cărora au fost eliminate din examen pe motiv de copiere pot să-şi vadă lucrarea şi să se convingă de justeţea constatărilor pe care le-au făcut comisiile de evaluare.

Cele mai multe contestaţii la BAC, depuse la Agenţia de Examinare şi Evaluare în ultimele două zile, sunt la română. Preşedintele agenţiei, Adrian Ghicov, explică că limba şi literatura română este un obiect bazat pe creaţie, iar elevii speră că ar mai putea acumula câteva puncte.

Numărul de contestaţii este în descreştere la geografie şi istorie. Matematica este una din disciplinele cu cele mai puţine contestaţii.

      Articole recomandate