Vacanţa nu e pentru toată lumea – erori în ţinuta de servici, pe timp de vară

Există perioade în care, mulţi dintre prietenii şi cunoştinţele noastre se află în plină vacanţă, în timp ce noi rămânem pe baricade, să trudim la servici, visând din când în când, la farmecul verii.

Dar distracţiile de sezon şi temperaturile elevate, pot constitui elemente în măsură să ne distragă atenţia de la conduita potrivită şi ne pot determina uneori să facem gafe la locul de muncă, nu atât din punct de vedere profesional, cât în ceea ce priveşte ţinuta vestimentară.

Cel puţin aşa ne atentionează publicaţia online Vocea Basarabiei, într-un articol în care ne sunt prezentate o serie de erori frecvente la acest capitol.

Potrivit specialiştilor în materie, e nevoie doar de aplicarea a ceea ce se numeşte „regula bunului simţ elementar”, în modul nostru de a ne prezenta la servici, astfel încât să nu scăpăm lucrurile de sub control, când e vorba de ţinută.

Tricourile în culori stridente sau inscripţionate cu mesaje estravagante sau complet nepotrivite cu locul nostru de muncă, şlapii şi papucii coloraţi, pantalonii scurţi şi maiourile prea decoltate, nu au ce căuta pe lista articolelor de îmbrăcăminte pentru servici, chiar dacă afară sunt peste 30 de grade.

Fashion-Summer-2013-Girls

Nici la extrema cealaltă nu e înţelept să ne plasăm: accesoriile de rafinament extrem sau hainele cu logo ostentativ, ale unor branduri celebre, sunt considerate de prost gust la servici, chiar dacă ne-au uşurat substanţial portofelul când le-am cumpărat.

Exclus este şi „buricul la vedere”, spatele gol, pantalonii cu talia prea joasă şi fustele mini, care nu astupa cine ştie ce – chiar dacă bronzul catifelat este la mare căutare în ultima vreme, nu toţi angajatorii se dau în vânt să-l regăsească la servici.

Atenţie la neatenţie: lenjeria intimă se ascunde

Este complet neinspirat să purtăm lenjerie intimă la vedere, cum ar fi de pildă, cazul bretelelor de sutien care ies de sub bluză sau marginea slipului, răsărind de sub talia pantalonilor, chiar dacă purtătorul, în acest caz, este un exemplar macho, cu un fizic de invidiat şi boxeri de tip David Beckham.

Lenjeria intimă la vedere este permisă eventual, atunci când ai un job într-un magazin care comercializează costume de baie sau articole similare, undeva în apropierea plajei.

F2La fel de neindicaţi sunt şi jeanşii „cu rupturi” pe ici, pe colo, atât cât să se vadă ceva petece de piele mai mult sau mai puţin bronzată: deşi acest stil nonconformist este destul de apreciat în ultima perioadă, la locul de muncă nu dă bine câtuşi de puţin, mai cu seamă într-un ambient corporatist.

Acestea fiind spuse, atenţie la neatenţie şi spor la treabă, chiar dacă va lipseşte mult relaxarea de pe plajă şi cocktailul de pe terasă – mai devreme sau mai târziu, vine soarele şi pe strada voastră.

      Articole recomandate