UNIREA – OBIECTIV NAŢIONAL

Sub lozinca „Unirea – obiectiv naţional” s-a derulat duminică, 12 octombrie 2014  MARŞUL PENTRU BASARABIA.

Peste zece mii de români şi câteva sute de basarabeni sub egida mişcării civice ,,Tinerii Moldovei” s-au adunat în capitala României pentru a-şi manifesta dorinţa de a ,, şterge graniţele de la Prut”.

Agitând steaguri tricolore, purtând pancarte cu mesajul „Vrem Unirea” şi scandând lozinci unioniste cum ar fi: „Chişinău şi Bucureşti două inimi româneşti ” sau ”Acelaşi sânge, aceeaşi ţară, români am fost cu toţi odinioară”, mulţimea a pornit din dreptul Muzeului Țăranului Român şi s-a deplasat pe traseul Șoseaua Kiseleff – Piața Victoriei – Calea Victoriei – Strada Franceză, oprindu-se în Piața Sfântul Anton pentru a semna Proclamaţia de la Bucureşti, prin intermediul căreia cer clasei politice din România să aibă o atitudine mai fermă.

Eu chiar vreau UNIREA, am venit aici din motive de solidaritate. Vreau ca toată lumea din Republica Moldova să ştie că în Bucureşti, Vaslui, Sibiu sau oricare colţ al Romîniei, fraţii lor îi iubesc şi îi aşteaptă . ” Acest mesaj emoţionant ne-a fost împărtăşit de o tînără bucureşteancă care a participat la Marşul pentru Basarabia.

 Manifestanţii în Centrul Vechi al Bucureştiului.

1

 Înregistrarea unioniştilor.
2

Solidaritate pentru unitate.
3

 Pancartele cu lozinci unioniste.
4

 Anatol Ursu, preşedintele Mişcării Civice „Tinerii Moldovei”, ţinându-şi discursul.
5

De la cei mai mici şi până la cei în vârstă au participat la „Marşul pentru Basarabia”.
6

      Articole recomandate