Unii beau fără măsură, alţii pun vinu’n pictură (Foto)

1

Spre deosebire de cei care socotesc că vinul este bun doar la masă, există unii care-l utilizează pentru a realiza tablouri ieşite din comun, graţie unor tehnici originale.

Pe de o parte, picturile artistei italiene Elisabetta Rogai, propun soluţia aplicării pe pânză a culorilor obţinute prin prepararea unui concentrat de vin, într-o vastă paletă de nuanţe de roşu, maron, arămiu sau chiar violet.

Graţie procesului de îmbătrânire caracteristic vinului, pânzele acestei artiste îsi modifică la rândul lor tonalităţile, pe masura trecerii timpului, îmbrăcând parcă veşminte noi, cu un paradoxal aspect „patinat”.

Lucrările sale sunt accesibile însă doar celor ce dispun de portofele bine garnisite, preţul unui astfel de tablou pornind de la 5.000 de euro.

Ritratti-di-Elisabetta-Rogai

Pe de altă parte, artista Amelia Fais Harnas, avansează o altă propunere „wine-made” în pictură, abordând o tehnică ceva mai ieşită din comun, care-i permite licorii „să lucreze singură”, stropind pânza cu vin roşu şi acoperind zonele de umbră cu ceară, pentru ca vinul să nu pătrundă în ţesătură pe anumite porţiuni.

Completez uneori portretele astfel obţinute, cu broderii, pentru a evidenţia anumite contururi, sau le adaug pulbere de bronz pentru a crea o serie de efecte aparte”, explică artista.

DSC_0247

92

winetown.florence

Elisabetta 2


09_pensieri

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate