Un studiu interesant: cu cît petreci mai mult timp pe facebook, cu atît ești mai trist

facebook

Un studiu realizat recent a demonstrat că cei care stau pe rețeaua de socializare Facebook sunt cu mult mai triști decît cei care o folosesc mult mai rar.

Ethan Kross, psiholog la Universitatea din Michigan și coordonatorul proiectului, a declarat că la suprafață, Facebook ar fi cea mai bună sursă pentru satisfacerea nevoii umane de conexiune socială. Însă, în realitate acesta nu intensifică starea de bine a utilizatorului, ci invers-o compromite.

Un alt studiu realizat de către Universitatea din Chester a demonstrat și el că prietenii de pe rețelele de socializare nu îi pot înlocui nicidecum pe cei din viața reală. Sau oamenii sunt cu 50% mai fericiți atunci cînd se întîlnesc față în față cu prietenii lor, și nu cînd discută pe rețelele de socializare.

Cercetările au ajuns la un rezultat comun: cu cît internauții petreceau mai mult timp pe rețeaua de socializare, cu atît le scădea nivelul de satisfacție. La cercetare au participat 82 de tineri, aceștia fiind monitorizați timp de 2 săptămîni.

Așadar, iată și efectele ascunse ale Facebook-ului. Voi ce credeți despre rezultat? 

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate