Un român în topul celor mai influenţi tineri din lume: Ionuţ Budişteanu

omu

În topul celor mai influenţi tineri din lume, alcătuit de revista Time, se află şi un român, care ocupă poziţia cu numărul 9 – singurul de altfel, care s-a remarcat într-un domeniu tehnico-ştiinţific.

Este vorba despre o listă cuprinzând 16 tineri, printre aceştia numărându-se şi vâlceanul Ionuţ Budişteanu, în vârstă de 19 ani, care a reuşit să pună la punct un sistem low-cost, dedicat automobilelor cu pilot automat.

Student la o universitate din România, Ionuţ a izbutit să realizeze o performanţă tehnico-stiinţifică, pentru care i-a fost decernat in luna mai, premiul Gordon E. Moore (după numele fondatorului grupului Intel), în valoare de 75.000 de dolari, în cadrul Târgului Internaţional de Ştiinţă şi Inginerie, graţie proiectului său de maşină low-cost, care se conduce singură.

Pe primul loc în top, se află Lorde, o solistă neo-zeelandeză în vârstă de 17 ani, pe numele său adevărat, Ella Yelich-O’Connor, care s-a remarcat graţie succesului primului său album, intitulat „Pure Heroine”.

De remarcat, pe poziţia cu numărul 7, prezenţa tinerei pakistaneze Malala Yousafzai (16 ani), nominalizată la premiul Nobel pentru Pace şi pe locul 10, imediat după Ionuţ Budişteanu, a fiicei preşedintelui Statelor Unite, Malia Obama (15 ani).

Cel mai faimos personaj înscris în top este poate, Justin Bieber, care a reuşit însă să ocupe abia poziţia cu numărul 12.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate