Un regizor norvegian va face un film despre experienţele trăite în R. Moldova

film

Republica Moldova a fost sursa de inspiraţie pentru regizorul norvegian David Kinsella pentru a crea trilogia „Stone, water, flame“.

Cele trei filme au la bază experienţa personală a lui Kinsella pe care a trăit-o în diferite ţări. Pelicula „The ocean inside“ urmează să fie realizată în vara acestui an în Moldova, iar celelalte două au fost filmate în Sudan şi în Coreea de Nord. Moldova ocupă un loc aparte în inima lui David Kinsella. Regizorul a vizitat pentru prima dată ţara noastră în 2009, când a reprezentat Insititul de Film norvegian cu documentarul „A beautiful tragedy“ la Festivalul Internaţional de Film „Cronograf“. Pelicula a fost nominalizată la categoria cel mai bun film. Istoria personală a lui Kinsella legată de ţara noastră nu este, însă, cea mai fericită şi a început atunci când acesta s-a angajat într-o relaţie amoroasă cu o moldoveancă, informează Adevărul Moldova.

646x404

De fapt, el a căzut în plasa unei escroace care s-a folosit de bunătatea lui şi l-a stors de bani. Norvegianul a fost profund dezamăgit de faptul că, pentru ea, acest comportament nu însemna o încalcare a normelor morale. Această experienţă l-a făcut să-şi revadă principiile de viaţă şi a fost o sursă de inspiraţie pentru trilogie. Acum, regizorul revine în Moldova pentru a filma „The ocean inside“. Filmul este o coproducţie a lui David Kinsella (Norvegia) şi a studioului Kinematique (Republica Moldova). Un proiect-pilot a fost deja realizat ca un instrument de tatonare a terenului pentru lungmetrajul care are la bază istorii reale ale oamenilor pe care regizorul norvegian i-a cunoscut în Moldova şi experienţa pe care el a trăit-o în ţara noastră.

646x404 (1)

Regizorul preconizează să filmeze „The ocean inside“ în vara acestui an în Moldova. Versiunea pentru festivaluri a trilogiei urmează să fie gata în 2016. Filmul spune povestea unei fete de 16 ani care îşi găseşte un job peste hotare, dar, de fapt, urmează să fie vândută unui bordel din Italia. Un orb pe care îl întâlneşte din întâmplare o smulge din ghearele traficanţilor.

      Articole recomandate